3D-s modell importálása rajzprogramba lehetséges?
Figyelt kérdés
Egyszerűbb lenne úgy rajzolni, hogy ha sikerülne egy 3D-s modellt készíteni a szereplőről, és azt a rajzprogramba átvihetném, és forgathatnám, helyezhetném... majd átrajzolhatnám a körvonalait.
Van erre lehetőség?
2016. nov. 7. 00:58
1/3 tabaki válasza:
Nem használok Photoshopot, ezért nem tudom ellenőrizni, de szerintem annak a 3D-funkciójával meg tudod csinálni. Emlékeim szerint be tudsz vinni pl. OBJ-modelleket, és egy új rétegen akár körül is rajzolhatod őket.
2/3 anonim válasza:
Persze, bármit lehet, de a forgatást, helyezgetést inkább a 3D-modellezőben kell megcsinálni, bár pl. Photoshopnak is van egy gyengécske 3D része. A 3D modellező programokban lehet vázlat renderelést csinálni, ami hamar megvan vagy az egyes gyorsnézetképeket is el lehet menteni (ha máshogy nem , akkor képernyőmentéssel). De lehet full rendert is csinálni, úgy jobb minőségű a kép, de lassabban lesz kész. Viszont a legtöbb 3D-modellezőben azért nem annyira könnyű boldogulni, némi tanulást igényelnek, főleg ha bonyolultabb alakzatokat szeretnél.
3/3 tabaki válasza:
#2:
Igen, ezt akartam javasolni második, ingyenes megoldásként. A Blenderbe berakod háttérként a vázlatodat, beállítod a modellt, és a renderelt képet használod a Gimpben.
Egy kis trükkel az Inkscape-be is betöltheted a saját modelledet:
...de a kezelése nem valami kényelmes (táblázatban kell megadnod a helyzetét, és mindig új 2D-képet készít belőle), meg hát a program is vektorgrafikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!