Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fél gigás gépen elfut a win7?

Fél gigás gépen elfut a win7?

Figyelt kérdés
2016. nov. 5. 16:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szemetbol nem lehet 0-24 mukodo gepet epiteni. Ennyire gyenge processzorral es memoriaval meg alapbol hibas hdd-vel szemetet lehet epiteni, ami ideig-oraig megy, aztan a legvaratlanabb pillanatban megall.
2016. nov. 5. 16:57
 12/26 anonim ***** válasza:

Igaza van előzőnek.

Az a baj, hogy Pentium 2-t nem tudsz 4-re cserélni.

Nem vagyok benne biztos, procit még soha nem cseréltem, de

Letöltöd a CPU-Z-t: [link]

és a Package-nél megnézed, hogy milyen tokozása van

Ha nem egyezik a pentium 4-el (ami több, mint valószínű), akkor azt nem tudod fejleszteni.

[link]

2016. nov. 5. 17:04
 13/26 A kérdező kommentje:
igazából az nembaj ha megáll, mert adat gyűjtésre kell s ha megáll akkor addig max. nem gyűjt adatot. s először még úgyis tesztre kell. s előbb utóbb lesznek jobb gépek is de valamivel kel kell kezdeni.
2016. nov. 5. 17:09
 14/26 anonim ***** válasza:
Arra jó az XP is.
2016. nov. 5. 17:57
 15/26 anonim ***** válasza:

Win7-ből még a 32 bites is épp csak eldöcög 1GB rammal. Kevesebbre asszem föl sem megy, de ha mégis, akkor kb olyan sebességű volna, hogy rákattintasz a start menüre, megebédelsz, megiszod a kávét, leugrasz a boltba egy doboz tejért, megnézed a híradót és utána már talán megjelenik a menü a gépen: ergo használhatatlan volna.

XP az megy 512MB rammal, de az sem lesz normális sebességű, csak ha mindent letiltasz rajta.

Ha 512MB a max memóriája, akkor az egy P2 vagy P3 gép, ami már eleve gyenge. Ha mindenképp ezt a matuzsálemet akarod használni, akkor tegyél rá egy XFCE felületű minimál Linuxot, annak elég lehet és ezerszer jobb, mint az XP, mert legalább nem megy rá vírus.

2016. nov. 5. 18:00
 16/26 A kérdező kommentje:

a fél giga rammot csak tippeltem. nem tudom lehet e p4 fél giga proccal.

a linuxon fut az autóit? mert ahhoz kell. eddig ott nem sikerült megoldani de ha lehetséges akkor az tényleg jó lenne. ha nem akkor marad az xp.

2016. nov. 5. 18:39
 17/26 anonim ***** válasza:

Hát linuxon wine-al próbálhatod meg, de így az se lesz gyorsabb. A legegyszerűbb egy XP-vel megpróbálni, de ne a szervizcsomag 3-at.

Esetleg egy Win2000-et lehet, nagy nehezen meg lehet oldani, hogy fusson rajta az újabb programok (ha írsz privátot majd, leírom hogyan), de ezt csak végső esetben akkor, ha az XP nem válik be.

2016. nov. 5. 19:55
 18/26 anonim ***** válasza:

AutoIT-nak sajna nincs Windows verziója, de lehet egy Bash vagy Perl scripttel megoldható, amit szeretnél, esetleg még grafikus felület sem kell, és akkor tényleg jó lesz a sebessége.

Mit akarsz automatizálni?

2016. nov. 6. 09:08
 19/26 A kérdező kommentje:
nem értem amit irsz. autoitnak csak windowszos verziója van. legalábbis én csak azt ismerek. te milyen mást ismersz?
2016. nov. 6. 12:41
 20/26 anonim ***** válasza:

Mea culpa, úgy értettem nincs Linuxos verziója, csak Windows.

De biztos vagyok benne, hogy Linuxon is meg lehet oldani a kérdéses automatizálást, akár grafikus felület nélkül is. Tehát: mit szeretnél konkrétan?

2016. nov. 6. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!