Milyen Linux-disztribúciót ajánlanátok egy Linuxokkal ismerkedni vágyó embernek?
Hamarosan "feleslegessé" válik egy 4 éves Dell Inspiron 15R N5110 laptopom és arra gondoltam, hogy erre telepítenék egy Linuxot kísérletképpen.
A problémám az, hogy soha nem használtam még semmi mást Windowson kívül és nem tudom, hogy melyik az a disztribúció ami kedvező lenne egy kezdőnek, na meg nem egy rémálom hozzá a driverkeresés.
Mit tudnátok nekem ajánlani?
szerintem tetszene neked a linux mint, kifejezetten könnyű kezelni kezdőként.
öregebb laptophoz én a hardverigényesebb cinnamon helyett inkább az xfce vagy a mate desktop-ot ajánlanám, én mindkettőt használom régebbi laptopokon.
a személyes kedvenc az xfce, de a választás a tiéd! (a válsztás lehetősége a legkirályabb egyébként is a linuxban! :))
Mielőtt bármelyiket is feltelepíted, olvass kicsit utána, hogy Linux alatt mi micsoda, mert ha valaki egy "másik" Windows-t vár, az sajnos általában csalódik és elkedvetlenedik. Pl. láttam már itt kérdéseket, hogy Linux-on hogy lehet C: meghajtóra váltani, és hasonlók. Szóval csak azért írom ezt, hogy megismerd és megszeresd a Linux disztrókat. :)
Amúgy én is Linux Mint-et használok, én MATE desktoppal, mert gyengébb gépem van.
#5, A kérdésben ez szerepelt:
"Linuxokkal ismerkedni vágyó embernek" !
Mi a gond azzal, ha valaki meg akar ismerkedni egy új technológiával?
"Jó lesz az windows-zal is bőven - időt is spórolsz magadnak, plusz minden futni fog."
Tartalék laptop lesz belőle, úgy pedig pont jó lesz rá a Linux is, nem lesz probléma ha sz..rakodni kell vele kezdetben. Kezd zavarni kicsit, hogy csak egy lábon állok oprendszerek terén és ha nincs Windows akkor meg vagyok lőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!