Melyik Windows-t telepítsem erre a gépre?
Új gépet vettem, operációs rendszer nélkül. Melyik Windows-ot tegyem rá?
Proci: Intel Core i5-4460 3.20GHz
Ram: 8GB
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 750
Hang: Realtek High Definition Audio
HDD: 1TB
Hálózat: TP-LINK Wireless USB Adapter
"Hálózat: TP-LINK Wireless USB Adapter"
Remélem Nem a TL-WN725N vagy TL-WR722N
(Elöbbivel több, utóbbival 50% essélyed van hogy hamar hibába futsz)
Windows 7-re gondoltam én is. A Windows Update-t tiltsam le? (csak mert olvastam hogy 100%-on pörgeti a ramot, és nem akar frissíteni).
TP-Link TL-WN721N-es a Wifi kulcs
Inkabb 10-et!!
7 mar regi, ez nem rossz gep a driverekkel nem lenne gond, a 7 lassab stb
...
Win 7 semmivel se lassabb, sőt!!!
Sokkal jobban teljesítenek rajta a játékok, programok.
(kivéve majd azok a játékok, amiket kimondottan a DX12 -re fejlesztenek, optimalizálnak)
Hardverek támogatásában is messze jobb még a 7 -es.
Sokkal kiforottabb, stabilabb rendszer.
A Windows 10 még mindig inkább Béta jellegű, bár már 3 nagy "végleges" javító-frissítő csomag kijött a kiadása óta, de még mindegyikkel annyi új hibát okoztak mint amennyit javítottak.
Ahogy én látom még 1 év minimum kell neki, hogy stabil legyen...
Igen a Windows Update kikapcsolni / kézire állítani.
"Sajnos" rengeteg javítás frissítés van amivel átnézi a gépet, és ez isszonyatosan meglassította.
Van "kézi" telepítő program amivel le lehet tölteni a frissítéséeket, és gyorsan telepíteni is azokat.
WSUS Offline Update: [link]
[link] wsusoffline1074.zip
Annyi emberrel találkoztam már akik csak a 7-et bírják védeni XD
10-et használok megjelenés óta, még nem volt olyan hiba, amit frissítéssel vagy magamtól nem tudtam megoldani...
Az is véletlen, hogy a legtöbb youtube videós (akik azért játékon kívűl még sok dologra használják a gépet) windows 10-et használnak.
Hozzám meg mennyi Notebook / PC -t hoztak Windows 10 problémái miatt, mert jött egy frissítés és ...
- nem volt hang, mikrofon, kamerea...
- eggyes programok, nem vagy hibásan működtek
(pl. driver kompatibilitási hiba miatt frissítés után)
- vagy épp bekapcsoláskor "megfagyott": [link]
- ...
Windows 7 -nek is meg van a maga árnyoldala, lásd a már említett Windows Update, vagy a különféle "cache" -ek x verzióban előforduló DLL -ek amitől 60GB -ra is nőhet...
De ennek ellenére is messze stabilabb, megbízható.
Én még a Windows XP -t is szeretném, ha tovább fejlesztették volna, mármint a 64bit -es verziója elkezdték, de minden más vonalon fokozatosan kezdték kivonni így végül elhalt...
Pedig ha megcsinálták volna az IE 9-10-11/EDGE magját is DX11(-12) -t, további driver támogatástást kapott volna a mostani hardverekre is.
Szerintem még most is a legjobb, legnébbszerűbb rendszer lenne.
Hát ha nem túl régi gépre teszem fel akkor nincs gond driverekkel. Próbáltam 10 éves laptopon.. az még a 7-et sem támogatta, csak az XP-vel ment. kb 5 éves laptopon (amin win 7 volta alapból) jó volt. 3 éves laptopomon is tökéletes a 10. Ennél újabbakon is biztos jó...
Most nem akarok abba belemenni, hogy kinek mennyi pénze van, milyen gépet vesz, de ha már van egy újabb gépe akkor arra jobb a 10. A driver támogatás sem a 10 hibája, egyszerűen túl régi a gép...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!