Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért telepítsem a Windows 10-et?

Miért telepítsem a Windows 10-et?

Figyelt kérdés
Arra szeretnék választ kapni, hogy ugye akinek win7-e vagy win8-a van az INGYENESEN telepítheti a win10-et. Szóval én nem értem hogy miért adnának nekem, vagy bárkinek egy jobb operációs rendszert, amit ha egyébként megvennék üzletbe az súlyos pénzekbe kerülne. Későbbiekbe nem lesz ennek hátulütője, vagy valami bökkenő? Elég bizonytalan számomra.

2016. jún. 11. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Megváltozott az értékesítési forma, mióta a vásárlási szokások is a hordozható eszközök és az amúgy ingyenes Android-birodalom irányába terelik az embereket. Ha a Microsoft meg akarja tartani vagy legalább nem akarja csökkenteni a részesedését és ezzel bevételeit, olyan irányba is el kell mozdulnia amit eddig nem tett meg. Tehát inkább kiadja ingyen (is) a rendszerét, ha ezzel felhasználókat tarthat meg.

A másik indok pedig az, hogy egy irányba és egységes rendszer felé szeretnék terelni a felhasználókat. Még mindig vannak XP-felhasználók, ami óta kijött több másik is (Vista-7-8-8.1-10). Támogatás, biztonsági szempontból sem éri meg ötféle vagy még több rendszert fenntartani. Ha viszont ingyen elérhető az a kiadás amit véglegesre terveznek, akkor több ember fog rá átváltani még most az első 1-2 évben, nem csak 5-8-10 év múlva, amikor már a régiek teljesen elavultak és támogatottság nélkül maradnak.

Ha te itt most személyes adatoktól félted az MS-t, akkor erre akkor kellett volna gondolnod amikor Windows-t kezdtél el használni. Az információgyűjtés minden rendszer és cég eszköze (Google is, Facebook is nagyiparban), ami nem megkerülhető, és kvázi nem ártalmas.

2016. jún. 11. 21:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Érthető, erre is gondoltam. Szerencsére nincs mit titkolnom, nem vagyok olyan fontos ember.:D Köszönöm a szakszerű válaszod!
2016. jún. 11. 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért adják ingyen, hogy minél gyorsabban terjedjen. Hogy miért jó ez nekik, ha nincs belőle (közvetlenül) bevétel? UWP (Universal Windows Platform) API-nak így lesz piaca, csak akkor lesz érdemes rá fejleszteni, ha a kellően sok felhasználót lehet majd segítségével elérni. MS-nek pedig ez azért fontos, mert így egyrészt (idővel) leválthatja a korosodó, és technológiai szempontból limitált Win32 API-t, másrészt előremenekülve így tud univerzális megoldást nyújtani a mindenhol futó Android ellenében.
2016. jún. 11. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!