Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows vista-ra hogyan...

Windows vista-ra hogyan telepítsem fel a Windows 10-et?

Figyelt kérdés

Van egy W10 pro termékkulcsomegy olyan gépen amit nem fogok használni.

Win 7 pro lett lefrissítve.

Mivel a gép már elég rossz állapotban van, ezért csak a termékkulcs miatt lefrissítettem a Win7-et.

Na de van egy régi Vista-s gép amin nem lehet hivatalosan Windows 10-re frissíteni, de szeretném ezt a Windows 10 termékkulcsot megadva felfrissíteni a Vista-t Windows 10-re.

Ha letöltöm a Microsoft oldaláról a Windows 10 telepítőjét, abban van olyan lehetőség, hogy megmaradjanak a fájlok, programok a Vista-s gépen és úgy telepítse fel a Windows 10-et?

Szóval hogy ne formázza a HDD-t, hanem hagyjon meg mindent és megadom a nem használt Windows 10 termékkulcsát telepítéskor.

Ez így működhet?

Ha lehet olyan válaszoljon aki tutira tudja, esetleg már csinálta gyakorlatban.

Köszönöm szépen!

2016. júl. 23. 06:25
 1/9 P.O.C. ***** válasza:

Hivatalosan nem lehet, mivel OEM Windowst nem telepíthetsz át másik gépre. A gyakorlatban viszont lehetséges. Most nem illegális aktivátor programokra gondolok, hanem amolyan szürke megoldásra.

Ugyanis a Microsoft netes és telefonos aktiváló rendszere nincs egymással összhangba. Ha egy OEM termékkulcsot neten aktiváltál egy gépen, akkor egy másik gépen engedni fogja a telefonos aktiválást.

Ezt a gyakorlatban már nem egyszer kipróbáltam.

2016. júl. 23. 07:04
 2/9 A kérdező kommentje:
De mi az a telefonos aktiválás? Valami emberkével kell beszélni telefonon vagy ez olyasmi gép mint amikor a google bemondja a kétlépcsős azonosításhoz a számkódot?
2016. júl. 23. 07:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Illetve a kérdésem az, hogy fel lehet-e telepíteni a Windows 10-et a vistára, hogy megmaradjanak az adatok, beállítások?

Ez is lényeges.

2016. júl. 23. 08:08
 4/9 P.O.C. ***** válasza:

#2: Beszélni nem kell, mert ez egy automata. Bepötyögsz egy számsort a telefon, erre ő mond neked egy másikat, amit megadsz a Windowsnak.

Ha telefonon aktiválsz, ne csatlakozz a netre addig. Húzd ki a kábelt, kapcsolódj le a Wi-Fi -ről.

#3: Igazából fogalmam sincs, mert Vista -t még nem frissítettem 10-re. Ezt más rendszereknél is elkerülöm ha lehet. Sok javíthatatlan bugot csinál, szemetetel, és néha lassabb is lesz a gép. Épp ezért a tiszta telepítés híve vagyok.

Ki szoktam menteni a fontos adatokat, külső tárolóra. Beboot -olok telepítő lemezről újra particionálom (két partíciót hozok létre egy kisebbet a Windowsnak és egy nagyobbat az adatoknak) utána mehetnek a drivere programok, stb telepítése. Majd a végén visszamásolom az adatokat.

2016. júl. 23. 11:33
 5/9 Lajos54 ***** válasza:

Vistáról nem lehet 10-re frissíteni. A 10 nem fogja engedni (tehát nem a Microsoft, hanem maga a Win 10). Csak tiszta telepítéssel lehet, akkor viszont ugrottak a programok, és minden egyéb, ami a HDD-n van.

Dokumentumokat, képeket stb. le lehet menteni, de a programokat újra kell telepíteni. Sőt, az sem biztos, hogy mindegyik futni fog 10-en, ami Vistán jó volt.

2016. júl. 23. 19:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Vista-t nem lehet frissíteni win10-re, csak 7-et és 8.1-et. Ha win10-et akarsz tiszta telepítést kell csinálnod.
2016. júl. 23. 19:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Anno mintha lehetett volna a vistasoknak is frissíteni aztán nem lehetett. Lehet keverek valamit.
2016. júl. 25. 03:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Mi a telefonszám amit az aktiváláshoz fel kell hívni? Kerestem de nem írja a M$
2016. júl. 30. 14:43
 9/9 A kérdező kommentje:
megvan már
2016. júl. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!