Windows vista-ra hogyan telepítsem fel a Windows 10-et?
Van egy W10 pro termékkulcsomegy olyan gépen amit nem fogok használni.
Win 7 pro lett lefrissítve.
Mivel a gép már elég rossz állapotban van, ezért csak a termékkulcs miatt lefrissítettem a Win7-et.
Na de van egy régi Vista-s gép amin nem lehet hivatalosan Windows 10-re frissíteni, de szeretném ezt a Windows 10 termékkulcsot megadva felfrissíteni a Vista-t Windows 10-re.
Ha letöltöm a Microsoft oldaláról a Windows 10 telepítőjét, abban van olyan lehetőség, hogy megmaradjanak a fájlok, programok a Vista-s gépen és úgy telepítse fel a Windows 10-et?
Szóval hogy ne formázza a HDD-t, hanem hagyjon meg mindent és megadom a nem használt Windows 10 termékkulcsát telepítéskor.
Ez így működhet?
Ha lehet olyan válaszoljon aki tutira tudja, esetleg már csinálta gyakorlatban.
Köszönöm szépen!
Hivatalosan nem lehet, mivel OEM Windowst nem telepíthetsz át másik gépre. A gyakorlatban viszont lehetséges. Most nem illegális aktivátor programokra gondolok, hanem amolyan szürke megoldásra.
Ugyanis a Microsoft netes és telefonos aktiváló rendszere nincs egymással összhangba. Ha egy OEM termékkulcsot neten aktiváltál egy gépen, akkor egy másik gépen engedni fogja a telefonos aktiválást.
Ezt a gyakorlatban már nem egyszer kipróbáltam.
Illetve a kérdésem az, hogy fel lehet-e telepíteni a Windows 10-et a vistára, hogy megmaradjanak az adatok, beállítások?
Ez is lényeges.
#2: Beszélni nem kell, mert ez egy automata. Bepötyögsz egy számsort a telefon, erre ő mond neked egy másikat, amit megadsz a Windowsnak.
Ha telefonon aktiválsz, ne csatlakozz a netre addig. Húzd ki a kábelt, kapcsolódj le a Wi-Fi -ről.
#3: Igazából fogalmam sincs, mert Vista -t még nem frissítettem 10-re. Ezt más rendszereknél is elkerülöm ha lehet. Sok javíthatatlan bugot csinál, szemetetel, és néha lassabb is lesz a gép. Épp ezért a tiszta telepítés híve vagyok.
Ki szoktam menteni a fontos adatokat, külső tárolóra. Beboot -olok telepítő lemezről újra particionálom (két partíciót hozok létre egy kisebbet a Windowsnak és egy nagyobbat az adatoknak) utána mehetnek a drivere programok, stb telepítése. Majd a végén visszamásolom az adatokat.
Vistáról nem lehet 10-re frissíteni. A 10 nem fogja engedni (tehát nem a Microsoft, hanem maga a Win 10). Csak tiszta telepítéssel lehet, akkor viszont ugrottak a programok, és minden egyéb, ami a HDD-n van.
Dokumentumokat, képeket stb. le lehet menteni, de a programokat újra kell telepíteni. Sőt, az sem biztos, hogy mindegyik futni fog 10-en, ami Vistán jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!