Vivaldi.
Az operát megvették a sárgák így kerülendő lett
@#5:
Ugyan már, miért ne lenne magyar szó? Legföljebb egy kissé mókásan hat a népiessége a számítástechnikai rovatban.
Érdekes, amikor ugyanezt a szócskát „meik” formában képes leírni valaki, sokkal kisebb a felhördülés. Hogy az igekötőt különírja az igétől, a közbevetett szóval viszont egybe, az meg már szinte kötelező elvárás a Gyakorin. Egy nemcsak létező, de teljesen köznapi és érthető tájnyelvi kifejezést bezzeg le kell tagadni a nyelvből. Hasznos, annyival is kevesebbet muszáj tudni.
Nem mondom, hogy nyelvtanilag tökéletesen hibátlannak találom a kérdést, én inkább így éreztem volna helyénvalónak: „Mék a jobb, az Opera vagy a Chrome böngésző?” -- de a vesszőhibát meg a hiányzó névelőket nem húzza alá a helyesírás-ellenőrző, azok tehát színmagyar megoldásként a keblünkre ölelendők.
Őszintén szólva, nekem örömteli meglepetés, hogy milyen sokan nem kötöttek bele abba, ami természetes. Talán mégsem olyan reménytelen ez a világ, amilyennek néha látszik...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
Ennyit a jó szándékról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!