Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi lehet a baja a Windows...

Mi lehet a baja a Windows Update-nek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nagyon nagy problémám...

Frissen telepítettem fel tegnap a Windowst a teljesenúj gépemre. Én raktam össze :) és működik :)

...illetve majdnem.

Már nagyon régen várom, hogy végre akadások nélkül játszhassak egy játékot, és ki akartam na próbálni, hogyan teljesít a gép. A Counter-Strike: Global Offensive-et választottam, steamen letöltöttem egész gyorsan, aztán elindítottam, elkezdtem játszani.

De nagyjából 2 perc játék után kékhalált kapott a windows.

Ekkor én is lefagytam, nem akartam elhinni, hogy 2 évig ezért gyűjtögettem a pénzem :(

A régi gépem életében (2013.10.17.16:10 - 2016.06.21) max 3-szor fagyott be így.

Amikor újraindult, benéztem a Windows Update-be, hogy letöltsem a frissítéseket, reméltem, hogy talán az egyik javítja a hibát.

De a Windows Update egyszerűen képtelen frissíteni, keres és keres de semmi mást nem csinál.

Illetve, még annyit ehhez, hogy a windows telepítése után, amikor kész volt minden, előjött az asztal és maga a windows felület, akkor írta, hogy a frissítések miatt újra kell indítani a számítógépet, szóval ekkor még jó volt, szóval lehet, az egyik frissítés csinálta. Belenéztem az előzményekbe, 4-5 frissítés lett telepítve.

A gépem: Asus Z97-C, i5 4690k, 16GB 1866Mhz kingston RAM, Sapphire R9 270X, FSP Raider 500W, Seagate 2TB 7200RPM, Zalman Z9 Plus

Nincs ötletem se, mi lehet a probléma,

kérlek segítsetek! :)

2016. jún. 26. 01:24
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok újra!

Can most már jó hírem is :)

Sikerült megoldani, hogy a Windows Update frissítéseket tudjon keresni rendesen, mármint hogy ne a végtelenségig keresse őket, már talált is 90 valamennyi fontos frissítést is, amiket most telepít.

Úgy sikerült működésre bírni, hogy a WSUS nevű programmal letöltöttem annyi frissítést, amennyit lehetett, ezeket a program telepítette is, és az egyik, valószínűleg, megoldotta a problémát.

Vagy az is lehet, hogy annyi frissítést kellett a Windows uPDATENEK MEGTALÁLNI, HOGY ÓRÁKIG KERESTE VOLNA ŐKET, ÉN MEG NEM BÍRTAM KIVÁRNI...

mINDEGY, A LÉNYEG, HOGY MOST JÓ, CSAK REMÉLEM, TOVÁBBRA IS JÓ LESZ.

mÉG NEM TELEPÍTETTEM A fLASH pLAYERT, DE NÉZTEM YOUTUBE VIDEÓKAT, NEM TÖRTÉNT SZERENCSÉRE SEMMI KÜLÖNÖS.

eNNÉL AZ ALAPLAPNÁL HOGYAN KELL a BIOS-t frissíteni? (Asus Z97-C)

A régi GIGABYTE GA-M68SM-S2L-nél pendriveról kellett, de azóta meghalt a pendriveom már.

Egyébként, olvasgattam kicsit a kékhalálról...

1. Merevlemez probléma okozhatja:

Most a merevlemez a régi gépemból van átrakva ebbe az újba. 2 partíció van: egy C:, ezen van a windwos, és egy D:, ezen minden más, pl. programok, játékok, a képek, videók, zenék... szóval mindent, amit csak tudok azt itt tárolom inkább, mert a C: mérete csak 200GB, a D: kicsit nagyobb, mint 1.6TB (2TB-s Segate merevlemez).

Az lehet, hogy a windows ott bolondult meg, hogy nem tudott emlékezni arra, hogy ezt a fájlt (valamelyik játékfájlt) mikor/hogyan került oda? mármint hogy ez a jelen windows tudta nélkül, még a régi windows korában került oda? vagy valamilyen azonosító nincs a windwosban ezért, és emiatt megadja magát?

2. Memőria hiba (RAM)

A gép eddig, tegnapig, a ház fólia csomagolásán volt, előtte egy gumi talpú asztalom raktam össze, szóval a töltést, ami esetleg volt benne azt nem tudta lead. Ez a töltés károsíthatja a memóriát. Lehet, hogy a videokártya/gép RAMja károsodott? ettól még mindig nagyon félek.

3. Illesztúprogram hiba:

Mint mondtam, a merevlemezem eddig, a régi gépemben IDE módban volt, most váltottam AHCI-be, amikor telepítettem már ezen a gépen a windowst. Ebből lehet baj? mármint hogy csak így átálltam? Lehet olyan, hogy a merevlemez driverje nem kompatibilis az alaplappal? Ebből ugye megint következhet a merevlemez probléma...

Illetve van egy kupac más illesztőprogram is, azokból is lehet, hogy valamelyik hibás, de ezt én csak így nem tudoom kideríteni. Az Asus oldaláról töltögettem le a drivereket tegnap, onnan telepítettem őket.

4. Valamit rosszul kötöttem össze

Lehet, rosszul kötöttem be valamit. Ezt ellenőrizni fogom majd, ha más nem maradt.

5. Gyenge a táp

3 dolgot vettem át a régi gépemből: a merevlemezt, videokártyát (Sapphire R9 270X 2GB) és a tápot, ami egy FSP Raider 500W, 2014 január/fegruárjában vettem. Gyenge lehet ehhez a géphez? a többi alkatrészt legfelül leírtam, elvileg elégnek kellene lennie, de hogy minőségben milyen ez a táp azt nem tudom.

...nem jut most eszembe több, kíváncsi vagyok a ti ötleteitekre, én továbbra is mindent kipróbálok, amit írtok, beszámolok utána a feljleményekről.

Köszönöm azért az eddigi segítséget is :)

2016. jún. 27. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!