Hogyan tudnám a régi gépem fájlszerverként használni?
Akad egy régi gép amit nem használok, viszont több TB tárhely így kihasználatlan.
Szeretném megosztani a hálózaton, hogy oda tudjak menteni fájlokat.
Próbáltam a Windows-ba épített megosztást, de iszonyat lassú, kb 200KB/s másolási sebességeket kapok.
A Router gigabites, és a régebbi gép sem olyan régi, hogy ilyen sebessége legyen. (Pentium Dualcore, 4GB RAM, 100Mbps LAN csatlakozó, 2011-es gép, célnak bőven megfelel szerintem)
Van valami hasonló egyszerűségű megoldás, amit stabil, legalább 10MB/s sebességet kínál?
Btw az új gép laptop, ezért nem dobom csak át a merevlemezeket... :D
Előre is köszönöm a választ.
Nem igazán gazdaságos egy gépet járatni csak ezért, a villanyszámla árát se hozza be.
Jobb lehetőségek:
1. Vegyél átalakítót, csinálj belőle USB-s vinyót, és dugd rá közvetlenül a routerre, és a routerben állíts be megosztást.
2. Add el, bérelj az árából felhő tárhelyet, ftp szervert, vagy ami szimpatikus. Sok terrabyte-nyi helyet bérelhetsz évekre az árából, és bárhonnan elérheted.
Valahogy sikerült rávennem gyorsabb működésre a közvetlen router-en keresztüli megosztást (10MB/s), de reméltem hogy ennél gyorsabb is lehet, viszont azt írták sok helyen, hogy ennél többet ne varjak egy Router-től, ha kell még sebesség akkor NAS-ba fektessek.
Egyébként pedig azért szeretnék itthoni megoldást, mert PLEX szervernek is használnám.
Ha 200kb/s a sebesség, akkor ott valami más baj lesz.
Bootolj fel egy live linuxot és nézd meg hdparm-mal meg dd-vel, hogy mennyivel ír/olvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!