RTF word dokumentum txt-be vagy bármilyen más olvasható formátumba?
A laptopomon win10 volt, de amikor újratelepítettük inkább win7-et raktam rá, mert sok általam használt program inkább azt szerette. Sok jegyzetem volt a sima win10 wordpad-jében, de a win7-en azonban nincs ilyen program, így a jegyzetet úgy hagytam, hogy majd ha kellenének megnézem egy win10-es gépen. Azonban véletlenül töröltem ezeket a fájlokat és amikor egy program segítségével (Easus Data Recovery Wizard) visszahoztam őket a süllyesztőből olyan formátumba lettek konvertálva (rtf) amik már nem olvashatók se a win7-en se a win10-en.
Van arra lehetőség, hogy ezek a fájlok valahogy "megjavuljanak"? :(
:( de nagyon köszönöm a segítséget
számomra nagyon fontos dolgok voltak, nem tudom mi történhetett
én nem tudok ilyen beállításról
Sajnálom, hogy megint írok, de esetleg ezek közül valamelyik.. több fájlból állította vissza, találtam még kettőt
Sajnos, ezekkel is ugyanaz a helyzet. Egyébként te is meg tudod nézni Jegyzettömbben, de én is megmutatom egy másik programban. Itt egy valódi RTF-fájl eleje:
Ha nem is érted, az látszik, hogy valami szerkezete van, olvasható módon szerepel benne az „rtf” szöveg, a karakterkódolás típusa, megtalálod a betűtípus nevét, stb. A képen nem látható részen mindenféle kódokkal keverve ugyan, de felismerhetők a szöveg töredékei is. Ezzel szemben a te fájljaid így néznek ki:
Ez teljes összevisszaság, mindenféle rendszer nélkül. Vagyis semmi olyan útmutatást nem találni benne, aminek az alapján a program szöveget tudna belőle összeállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!