Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » RTF word dokumentum txt-be...

RTF word dokumentum txt-be vagy bármilyen más olvasható formátumba?

Figyelt kérdés

A laptopomon win10 volt, de amikor újratelepítettük inkább win7-et raktam rá, mert sok általam használt program inkább azt szerette. Sok jegyzetem volt a sima win10 wordpad-jében, de a win7-en azonban nincs ilyen program, így a jegyzetet úgy hagytam, hogy majd ha kellenének megnézem egy win10-es gépen. Azonban véletlenül töröltem ezeket a fájlokat és amikor egy program segítségével (Easus Data Recovery Wizard) visszahoztam őket a süllyesztőből olyan formátumba lettek konvertálva (rtf) amik már nem olvashatók se a win7-en se a win10-en.

Van arra lehetőség, hogy ezek a fájlok valahogy "megjavuljanak"? :(

2016. máj. 9. 18:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

[link]

úgy örülnék, ha sikerülne :(

2016. máj. 10. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez a fajl nagyon-nagyon roncsolodott, eselytelen barmit visszaallitani belole.
2016. máj. 10. 20:58
 13/17 tabaki ***** válasza:
Sajnos, én ebben nem látok semmiféle felismerhető szerkezetet, ami alapján azt remélhetném, hogy mégiscsak jelent valami értelmeset. Otthon még megnézegetem, de szerintem ez már nem támad föl.
2016. máj. 10. 21:00
 14/17 tabaki ***** válasza:
Akárhogy nézem, ez nekem már annyira formátlan, mintha nem is valami szokásod fájlhordalék lenne, és elég furcsa, hogy egy ennyire rendezetlen kazalban a fájlneveket viszont épen megtalálta a helyreállító program. Nem lehetséges, hogy törléskor valami biztonsági opció is be volt állítva, ami még össze is keverte az adatokat? Nem, mintha tétje lenne ennek a kérdésnek, mert szerintem sincs már mit tenni.
2016. máj. 10. 22:27
 15/17 A kérdező kommentje:

:( de nagyon köszönöm a segítséget

számomra nagyon fontos dolgok voltak, nem tudom mi történhetett

én nem tudok ilyen beállításról

2016. máj. 11. 14:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy megint írok, de esetleg ezek közül valamelyik.. több fájlból állította vissza, találtam még kettőt

[link]

2016. máj. 13. 22:47
 17/17 tabaki ***** válasza:

Sajnos, ezekkel is ugyanaz a helyzet. Egyébként te is meg tudod nézni Jegyzettömbben, de én is megmutatom egy másik programban. Itt egy valódi RTF-fájl eleje:

[link]

Ha nem is érted, az látszik, hogy valami szerkezete van, olvasható módon szerepel benne az „rtf” szöveg, a karakterkódolás típusa, megtalálod a betűtípus nevét, stb. A képen nem látható részen mindenféle kódokkal keverve ugyan, de felismerhetők a szöveg töredékei is. Ezzel szemben a te fájljaid így néznek ki:

[link]

Ez teljes összevisszaság, mindenféle rendszer nélkül. Vagyis semmi olyan útmutatást nem találni benne, aminek az alapján a program szöveget tudna belőle összeállítani.

2016. máj. 14. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!