RTF word dokumentum txt-be vagy bármilyen más olvasható formátumba?
A laptopomon win10 volt, de amikor újratelepítettük inkább win7-et raktam rá, mert sok általam használt program inkább azt szerette. Sok jegyzetem volt a sima win10 wordpad-jében, de a win7-en azonban nincs ilyen program, így a jegyzetet úgy hagytam, hogy majd ha kellenének megnézem egy win10-es gépen. Azonban véletlenül töröltem ezeket a fájlokat és amikor egy program segítségével (Easus Data Recovery Wizard) visszahoztam őket a süllyesztőből olyan formátumba lettek konvertálva (rtf) amik már nem olvashatók se a win7-en se a win10-en.
Van arra lehetőség, hogy ezek a fájlok valahogy "megjavuljanak"? :(
Hm... todsicher, hogy a hetesen nincs WordPad? Emlékeim szerint, ha a Start gomb → Futtatás... parancssorába beírod a wordpad szót, igenis elindul. Azt nem egészen értem, hogy a helyreállító program mit konvertált volna, mikor egyrészt nem szokása, másrészt a WordPad eleve RTF-szerkesztő. Egyébként viszont elvileg bármelyik szövegszerkesztőnek olvasnia kéne a fájlokat -- a Jegyzettömb és egyéb egyszerűszöveg-szerkesztők persze más tészta.
Esetleg ajánlom még kipróbálásra az AbiWord meg a Jarte programokat, jó kis szerkesztők, és sokkal kisebbek mondjuk a LibreOffice-nál.
Calibre - ingyenesen letölthető, magyar nyelvű
Gyakorlatilag bármilyen szöveges formátumot bármily3nre konvertál
Köszönöm a válaszokat :)
Sajnos egyik sem működik, mindegyiknél ilyen kriksz-krakszok jönnek ki, meg üres négyzetek. Lehet, hogy sérült a fájl? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!