Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel nem megy, még menthető...

Excel nem megy, még menthető a dolog? 18/L

Figyelt kérdés

Jövő hét csütörtökön érettségizek előrehozottan informatikából. Minden jól megy,de az excel... Pedig tényleg sokat gyakoroltam,tanárral,rendesen bejártam faktra,de egyszerűen nem értem. Mármint oké,vannak a logikai függvények,stb,de a bajom azzal van,hogyha meglátok egy feladatot,nem látom a logikai összefüggéseket. Nem jövök rá mit használjak,és ha mégis nem tudom hogyan,mert nem tudom értelmezni a feladatot,hogy akkor most melyik oszlopot,cellát,akármicsodát kellene kijelölni,melyiknek kellene megkeresni az értékét,stb. Remélem értitek mi a problémám. Matekból is sík h*e vagyok egyébként,csak abból írok 4-est,5-öst ami lépésről lépésre betanulható,de pl valószínűség számításnál azonnal elvérzek ,ahol minden feladat más, a legnagyobb erőfeszítéssel sem megy. Stabil 3-as vagyok matekból ,de azért vért izzadok.

Lehetne rajtam valahogy segíteni? Csak úgy tudnám megérteni,hogy kutya-macska,tényleg mint az ovisoknak... :(

2016. máj. 6. 10:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én is holnap megyek infó érettségire. :)

Amúgy Excel-nél sokat segít, ha YouTube-on nézel videókat.

A függvények közül, ami nehezebb lehet, az az amikor az INDEX-et, meg a HOL.VAN-t kell használni, de ezt is remekül, érthetően elmagyarázzák YouTube-on.

Plusz amit nézz át az a FKERES ( 2 adattábla összekapcsolásához ). Ahogy néztem a korábbi feladatlapokat, ez is sűrűn előfordul.

Sok sikert! :)

2016. máj. 11. 20:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Na hogy sikerült?

Én a webszerkesztést teljesen elrontottam.

Ahogy a feladat kérte, úgy nekem állandóan szétcsúszott az oldal. A 2. táblázat nem az 1. alá került, hanem mellé...

Aztán a végén inkább már csak a mintára hagyatkoztam, és úgy sikerült megcsinálni, csak nem olyan módon, ahogyan kérték. :(

Szóval biztos hogy egy csomó pont mínusz.

Az Excel, Word, Access legalább sikerült.

2016. máj. 12. 14:18
 13/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ment túl fényesen,de szóbelivel a négyes úgy érzem meglesz! Access-re már nem volt időm, elt*költem,a word és a weblap nagyon jól ment,az excel is necces volt. Az első számítást tudtam,átlag,max, ilyenek kijöttek,meg egy darabteli,de a többi nem ment pedig úgy szerintem jó logikai függvényekre gondoltam,csak rossz tömböt jelölhettem ki vagy ilyesmi,mert volt olyan(gondolom) hogy kettőt kellett volna egymásba ágyazni,úgy jött volna ki az eredmény,de sehogy se sikerült. :( Mindenesetre a formázást és a diagrammot meg tudtam csinálni teljesen... Majd lesz valami. :D
2016. máj. 12. 18:49
 14/17 A kérdező kommentje:
Érdekes amúgy,a legtöbbeknek a weblap okoz/okozott gondot,vagy szimplán nem szeretik,nekem pedig az jól megy,meg nincs is bajom vele,most is megtudtam csinálni bár nem minden gond nélkül. 1x-2x bepánikoltam,mert nem volt jó sehogy se,de aztán újraértelmeztem a szöveget és rájöttem hol hibáztam. :)
2016. máj. 12. 18:52
 15/17 A kérdező kommentje:
Ma lecsekkoltuk a tanárnővel,3 ponton múlott az 5-ös,sajna nem tud annyit összekaparni. :( Hát,ez van! Azért én elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is,ahhoz képest hogy mennyire nem ment az excel 9 pontot vesztettem ,,csak". :)
2016. máj. 13. 13:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Azt a 3 pontot szóbelin lazán összeszedheted még.
2016. máj. 13. 14:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Mar nem tudom feltornazni. Nem tudom a pontos százalékot de gyakorlatbol el kell erni azt a minimumot ami a szobelivel együtt még otos lehet,na en ebbol pont kiestem.
2016. máj. 13. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!