OCR nél van jobb karakter olvasó?
Az OCR (Optical character recognition) maga a karakter olvasás megnevezése, szóval így értelmezhetetlen a kérdés, mivel önmagánál nincsen jobb.
Konkretizáld kicsit a kérdést!
"Hogy értve konkretizáljam? Igen a programra gondolok. "
Az OCR nem egy program, hanem egy eljárás összefoglaló megnevezése.
Más "fajta" karakterolvasó nincs, mivel az OCR maga a "karakterolvasó" eljárás megnevezése.
"Be teszem ocr be a képet és a szöveg csak elvétve van fel ismerve nagy része fura irásjelek egyvelege. Olvashatatlan."
Attól függ milyen OCR-programba (mert azok is használhatnak sok féle karakterfelismerési metódust) milyen képet (felbontás, betűtípus, szövegblokkok elhelyezkedése, háttér) raksz be.
Ha nem túl indiszkrét a kérés: töltsd fel a felismertetni kívánt képet valamilyen képfeltöltő oldalra (például: [link] ) és linkeld be ide nekünk.
"egy djvu formátumról van szó."
Ezt honnan töltötted le? Mit tartalmaz? Ezt azért kérdezem, hogy mi is megnézzük, és szemrevételezzük, hogy van-e szöveges reprezentációja, ugyanis a DJVU képes ilyet tárolni!
"Úgy próbáltam hogy ki fotóztam"
Mármint a képernyőről okostelefonnal?
Vagy képernyőképet Print Screen billentyű lenyomásával?
Nem lenne egyszerűbb átkonvertálni - erre vannak eszközök is: [link]
"aztán a képet be tettem."
Mibe? Milyen programba/alkalmazásba?
"djvunak van szöveges reprezentálciója?"
Mint az előbbi hozzászólásomban írtam: képes tárolni. Nem biztos, hogy az adott állományban van, de a formátum képes erre.
Például ebben:
van.
"Azt hogy tudom meg nézni?"
A djvu formátumú állományt megnyitó olvasóprogrammal )előző hozzászólásomban található linken vannak DJVU-olvasókÖ. Ha tudsz benne szöveget kijelölni, akkor az adott állományban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!