Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu vagy Linux Mint?...

Ubuntu vagy Linux Mint? Biztonság? Megbízhatóság?

Figyelt kérdés
Elsősorban az érdekelne, hogy biztonság tekintetében melyik jobb. Illetve a Mint ugyanolyan szintű rendszer-e mint az Ubuntu. Azt olvastam, hogy a Mint nem frissíthető úgy mint az Ubuntu, hanem csak újratelepítéssel. A Mint-et a szüleim gépére tervezem mert hasonlít a Windowsra. Viszont jó lenne tudni, hogy stabil és nem lesz gondjuk vele - csak neteznek és videókat néznek.

2016. ápr. 25. 18:30
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Aki jártas segíthetne egy kicsit abban, hogy a partíciókat miként kell beállítani mert érdekes dolgot tapasztaltam. Eredetileg így állítottam be legelőször: 20 giga root(/), 350Mb boot, 8GB swap és a maradék 120 giga volt a home. Nos így telepítettem és baromi lassú volt pl a firefox 90%-os CPU. Na most..... feltelepítettem windows mellé egy 120-as partícióra így: 8 giga swap, és a maradék 112Gb lett a root - ezzel a két partívióval furcsa de lehetséges? A firefox alatt sem akadnak a videók és maximum 45-50%-ra megy a proci miközben használom és a ventilátor is csendes... Ez lehetséges a partíciók miatt vagy ez vmi más?
2016. ápr. 29. 18:06
 22/36 anonim ***** válasza:

Akkor telepítsd fel még 1-szer de most a Debian-t.

[link]

Amikor megkérdezi hogy melyik lehetőség legyen akkor az Expert Mod-ot válaszd ki és akkor mindent meg fog kérdezni.

A partíciókat így oszd el:

20GB(/)gyökérkönyvtár,4GB(cserehely)SWAP,Home amennyit akarsz.A telepítéskor ha kérdez valamit amit nem tudsz írj ide,jó lenne ha leírnád milyen konfigról van szó mert valószínűleg Non-free tároló kell majd.

2016. ápr. 29. 18:24
 23/36 A kérdező kommentje:
Nekem tetszik ez a mint, csak nem értem most miért megy hibátlanul és nem pörög feleslegesen a proci firefoxnál, és a videók sem akadnak, laggol a hang - ezek eltűntek. Annyi az egész, hogy újra telepítettem és kevsebb a partíció úgy tűnik ez megoldotta a gondom de nem értem miért. Quad-core 1,9Ghz AMD, Ati Radeon R3, 4Gb ram - laptop.
2016. ápr. 29. 18:34
 24/36 A kérdező kommentje:
UI: Linux Mint XFCE van most fent, előtte is azt próbáltam amikor lassú volt.
2016. ápr. 29. 18:35
 25/36 anonim ***** válasza:
..és jól működik?
2016. ápr. 29. 19:08
 26/36 A kérdező kommentje:
Jelenleg igen ez ami most win10 mellé került 2 parrtícióval (root ls swap) a firefox is rendesen működik és nem hevíti a procit. A Playonlinux League of Legends-et most fogom tesztelni. Viszont nem szeretném a Windowst megtartani. Komplett merevlemez törlése esetén is elég a root és a swap partíció? A home miért kell?
2016. ápr. 29. 19:13
 27/36 anonim ***** válasza:
A home csatolódik fel a felhasználói adatok mappájaként, sok progi oda menti pl. a személyes beállításokat is, vagy a bejelentkezéskor lefutó rendszer szintű szkriptek is oda kerülnek, stb.
2016. ápr. 29. 19:19
 28/36 anonim ***** válasza:

* "bejelentkezéskor lefutó rendszer szintű szkriptek"

Mármint nem mind persze, de a bejelentkezéshez akkor is (szerintem) lennie kell valahol egy /home/<username> mappának. Szerintem neked most a root partíción van. (?)

2016. ápr. 29. 19:22
 29/36 A kérdező kommentje:
Akkor nem-e azt rontottam el hogy: ugye a partíciók, 20Gb root, 8gb swap, 350Mb boot és 120Gb home. A telepítés gomb megnyomásakor a home volt kijelölve nem a root. Vagy, hogy logikai és nem elsődlegesek voltak a partíciók? Ez okozhatta a lassulást?
2016. ápr. 29. 19:22
 30/36 anonim ***** válasza:

"20Gb root, 8gb swap, 350Mb boot és 120Gb home."

Ez így okés, előbb másként értelmeztem, azt hittem nincs külön home.

"A telepítés gomb megnyomásakor a home volt kijelölve nem a root"

Az mindegy, nem számít.

A kiterjesztett partíció dolog nekem is eszembe jutott, de elvileg nem szabadna ilyen különbséget okoznia.

2016. ápr. 30. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!