Ubuntu vagy Linux Mint? Biztonság? Megbízhatóság?
Figyelt kérdés
Elsősorban az érdekelne, hogy biztonság tekintetében melyik jobb. Illetve a Mint ugyanolyan szintű rendszer-e mint az Ubuntu. Azt olvastam, hogy a Mint nem frissíthető úgy mint az Ubuntu, hanem csak újratelepítéssel. A Mint-et a szüleim gépére tervezem mert hasonlít a Windowsra. Viszont jó lenne tudni, hogy stabil és nem lesz gondjuk vele - csak neteznek és videókat néznek.2016. ápr. 25. 18:30
1/36 anonim válasza:
Stabilnak ha a 2 közül kellene választani akkor inkább a Mint-et mondanám,de mielőtt problémába ütköznél szeretném megkérdezni hogy használtál már-e linux disztró-kat?
A Mint is lényegében Ubuntu csak aktívabban fejlesztik és más a kinézete,frissíteni egyiket se biztonságos mert bármikor összeomolhatnak(tapasztalat)de mind 2-öt ugyan úgy lehet frissíteni.A Mint-et se kell újratelepíteni.
2/36 A kérdező kommentje:
Én használtam már az Ubuntut 1-2 éve. Tetszett, de elsősorban a szüleim gépét szeretném letudni - 60 felettiek és jó lenne ha a Windows-hoz hasonlítana ezért nekik a Minth. A privacy rész nekem fontosabb. Viszont én is inkább csak netezek, időnként videókat vágok és csak néha-néha nézek fel a League of Legegendsre ha már játékhiányom van. Ezen kívül lehetséges, hogy kicsit szeretnék többet megtudni majd a Linuxról, jobban átlátni a dolgokat.
2016. ápr. 25. 19:14
3/36 anonim válasza:
Akkor mehet fel egy Mint XFCE-vel remélhetőleg már javították a problémák többségét.
Ha meg még tudást szeretnél róla szerezni akkor írd be a Linux kulcsszót,elég sok vita volt itt a GYK-n.Disztró-nak Debian vagy Arch ha komolyabban szeretnél vele foglalkozni.
4/36 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a tanácsot.
2016. ápr. 25. 19:27
5/36 Alain Delon válasza:
Ha szeretnél olyan rendszert használni, ami nem omlik össze frissítéstől, az openSUSE-t ajánlanám. Ennél a disztrónál ez nem szokás. De új verziót ennél is csak telepítéssel tudsz feltenni.
6/36 Tom Benko válasza:
Egy próba Arch+egy szépen testre szabott DE? Nincsenek verziók sem, folyamatosan frissíthető, úgyhogy még ez is plusz.
7/36 anonim válasza:
#6.Gondoltam.:D
De kezdőknek még mindig nem ajánlott!
8/36 A kérdező kommentje:
Mi a lényeg különbség a Mint Cinnamon és az XCFE között? Működjön és másra ne legyen gond ez a szüleim gépére megy én majd teszek egy próbát megint az ubuntuval így kezdőként.
2016. ápr. 26. 17:00
9/36 anonim válasza:
Cinnamon és az XFCE egy DE(asztali környezet).Az XFCE egyszerűbb és személyre szabhatóbb míg a Cinnamon látványosabb de nagyobb az erőforrásigénye.Én mind 2-öt használtam,én az XFCE-re szavazok.
10/36 Tom Benko válasza:
@válaszoló205: De, nagyon is ajánlott. A legátláthatóbb telepítője van mind közül, ráadásul nincsen benne semmi <olyan zavaró tényező, ami a puszta látványnál semmi többet nem nyújt, és azt is minek, csak a megfelelő szakkifejezés miatt a "trágárságszűrő" hisztizik>.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!