Ubuntu vagy Linux Mint? Biztonság? Megbízhatóság?
Figyelt kérdés
Elsősorban az érdekelne, hogy biztonság tekintetében melyik jobb. Illetve a Mint ugyanolyan szintű rendszer-e mint az Ubuntu. Azt olvastam, hogy a Mint nem frissíthető úgy mint az Ubuntu, hanem csak újratelepítéssel. A Mint-et a szüleim gépére tervezem mert hasonlít a Windowsra. Viszont jó lenne tudni, hogy stabil és nem lesz gondjuk vele - csak neteznek és videókat néznek.2016. ápr. 25. 18:30
11/36 anonim válasza:
"Azt olvastam, hogy a Mint nem frissíthető úgy mint az Ubuntu, hanem csak újratelepítéssel."
Ez így van, nem is csinálnak belőle titkot, konkrétan nem javasolják a verzió frissítést. Viszont elég jó leírások vannak, hogy hogyan lehet úgy telepíteni a frissebb verziót, hogy minden csomag és adat megmaradjon.
Amúgy ha a Mintet túlságosan Ubuntu forknak érzed, akkor mondjuk Linux Mint Debian Edition.
12/36 A kérdező kommentje:
Végül ma az egész estém ráment a Mint Cinnamonra. Az egyetlen játék ami kell a gépre az a Facebookos Farmville 2. FireFox-on valamiért alapból nem megy és semmi flash plugint nem találtam. Chromiumban elindult de baromi lassú, és akadozik. Végül Chrome lett és nagy nehezen találtam rá egy fórumra ahol leírták töröljem a peppermintflash-t. Szerencsére ezzel már tökéletesen fut a játék. Meglátjuk, szüleim nem elemzik a rendszert - ha működik rendesen akkor jó lesz a Cinnamon nekik. Nekem is tetszik egyébként de megfontolom a tanácsokat. :)
2016. ápr. 26. 23:00
13/36 anonim válasza:
De akkor már miért nem xfce? Amúgy a firefoxban van beépített flashplugin, valamikor a java miatt hisztizik. Az oracle java-t fel kell telepíteni a digitalocean-ról. Chromium is támogatja a pepper flasht, tehát maradhattál volna azon is. A chrome-ból csak a 64 bitest támogatják, nem kapsz chrome frissítést, ha 32 bitest használsz, akkor már inkább chromium. A chromium viszont a firefoxszal ellentétben java-t nem támogat. Elég necces ez a böngésző választás, tudom. Megkérdezhetem, hány bites oprendszert telepítettél?
14/36 A kérdező kommentje:
64 bites rendszert, Firefox-al az a bajom, hogy egyáltalán nem indul a játék - a reklámok mennek mellette de a játék meg sem jelenik ellentétben Chrome-al ahol egyből elindult csak törölnöm kellett a peppermint flash plugint mert borzasztóan lassította a játékot. Jó lesz ez majd kitapasztalom. Azt hiszem az Ubuntu már nem is érdekel, tetszik ez a Mint.
2016. ápr. 27. 22:27
15/36 A kérdező kommentje:
Közben kiderült, hogy 10 percenként összeomlik a flash alapú Farmville 2 míg egy Pókeres kártyajáték simán fut. (Chrome) Firefoxban is megoldható a flash? Ott is meg kellene próbálnom.
2016. ápr. 28. 08:41
16/36 anonim válasza:
Ha nem pepperflash, akkor próbáld a flashplugin-installer csomagot.
17/36 A kérdező kommentje:
Na most az igazi probléma nálam jött elő - egy 4 magos 1.9Mhz-es 4GB ramos ATI Radeon videokártyás laptopnál. A Firefox baromi lassú, húzza a procit és a flash alapú videók akadoznak még a Youtube is. A Firefox egymagában eszik 600Mb ramot és 50-60% CPU-t. Így totál használhatatlan. A másik probléma a VGA volt, tulajdonképpen a hűtésre. A ventilátor egyik pillanatról a másikra fogta magát és elkezdett fullon pörögni addig amíg ki nem kapcsoltam a gépet de ezt megoldottam az illesztőprogram beállításoknál, drivert váltottam. Viszont a böngésző megint csak kérdéses így. Pedig azt hittem a firefox kevésbé lesz terhelő mint egy chrome.
2016. ápr. 28. 21:16
18/36 A kérdező kommentje:
Végül visszaraktam a Windowst. A League of Legends nem fut csak 18-20fps-el a Firefox, Chrome és Chromium alatt is lehetetlen videót nézni mert akadozik az egekbe veri a CPU használatot. Kicsit sajnálom mert tetszene.
2016. ápr. 29. 11:39
19/36 Tom Benko válasza:
Szerintem azért tegyél még próbát más disztrókkal is. Az a szép, hogy a Linux mellett lehet másik OS is, úgyhogy bátran csereberélhetsz. Debian, Slack, Arch, vagy RedHat legyen is az, ha ügyes vagy, még beállításokat sem vesztesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!