Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Boot up linux ez mit takar és...

Boot up linux ez mit takar és windowst lehet-e rá rakni és hogy ez mi is pontosan?

Figyelt kérdés
Sziasztok láttam az egyik laptopnál amit kinéztem hogy boot up linux ez mit takar és lehet esetleg valahogy windows 7-10-et rakni a gépre

2016. márc. 1. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
azt, hogy te warezolod rá magadnak a vindózt.
2016. márc. 1. 13:19
 2/7 tabaki ***** válasza:
100%

Semmi jót nem ígér, az a linux-változat valószínűleg csak a gép működőképes voltának igazolására szolgál. Ahhoz, hogy használható is legyen, már egy rendesebb disztró kéne rá, még akkor is, ha maradnál a linuxnál.

Nyilván lehet rá Windowst rakni, ha neked az tetszik, nincs külön linuxra tervezett gép; csak be kell szerezned, az már a te dolgod, hogy milyen úton.

2016. márc. 1. 14:49
 3/7 Tom Benko ***** válasza:
Nem sok. Bekapcsolod, és kapásból van egy Linuxod. Kérdés, hogy milyen. Ha valami ráokádott Linpus, akkor visítva fogsz menekülni a kérdés jellege alapján élve az ismereteidre vonatkozó feltételezéssel, ha szerencséd van, akkor mondjuk Ubuntu lesz, ami akár már használható is. De ha akarod, és vettél windowst, akkor akár azt is telepíthetsz rá.
2016. márc. 2. 09:47
 4/7 anonim ***** válasza:
34%
Én is Linpus-ra tippelek.Az meg használhatatlan,remélem azért a kérdezőnek nem így fog megmaradni a Linux mint kernelmag,vagy mint disztró.
2016. márc. 2. 17:27
 5/7 Tom Benko ***** válasza:
@CsakanyDominik1993: A Linpus alapvetően nem használhatatlan, csak éppen igénytelenül ráhánynak valami szöveges minimálrendszert, mondván a paraszt majd "vesz rá" windowst.
2016. márc. 3. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:
#5.Tudom de ezzel sokakat egy életre el fognak tántorítani akár egy másik disztró megpróbálásától is.Így persze hogy már visszafognak menni megvenni a Win-t.
2016. márc. 3. 14:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szerintem nem véletlen , hogy linuxot tesznek az ilyen gépekre , ahogy az sem , hogy nem éppen a leghasználhatóbb disztrót és azt is gui nélkül.

Mivel a követelmény csak annyi , hogy kötelező az operációs rendszer , lényegében mindegy , hogy milyen , így FreeDostól kezdve az ubuntun át valamilyen értelmes disztró is kerülhetne rá.

A limpus telepítése szerintem nem csak igénytelenség miatt van , hanem szándékos is , hogy a paraszt menjen w$-t szerezni.

Kérdezőnek: Mindegyik operációs rendszert egyformán lehet rátelepíteni , belépsz biosba , beállítod , hogy a telepítőeszközről bootoljon , és telepíted.

2016. márc. 3. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!