Windows 10 kék halálra megoldást valaki?
Sziasztok! A következő üzenetet írja a kék halál képernyője: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Érdekesség, hogy kizárólag akkor, amikor megy az uTorrent. Mindegy mekkora fájlt töltök le vele, és teljesen változó, milyen időközönként, van hogy 1 percen belül, van hogy csak 8-10 perc elteltével, de tuti hogy előbb-utóbb jön.
Angol nyelvű fórumokon már olvasgattam, de nem értem túl jól a nyelvet, csak annyit vettem ki belőle, hogy valami illesztrőprogrammal van baj, vagy a hálózatéval, vagy a grafikussal. Viszont semmit nem avatkoztam közbe, csak ha a grafikus frissítést jelzett, azt letöltöttem és frissítettem, ennyi, de a probléma csak az elmúlt másfél-két hétben kezdett jelentkezni, de driver-frissítés se ez alatt, se közvetlenül előtte nem jött, és napi rendszerességgel torrentezem, mondhatni.
Mit tudnék tenni, hogy megszűnjön a probléma? Vagy egyszer csak jön egy illesztőprogram vagy Windows frissítés, amivel magától elmúlik?
Amúgy egy DELL notiról van szó, 4GB RAM, 500GB HDD, NVIDIA GeForce videokártyával, Windows 10 a 1511 számú frissítéssel ellátva. Minden naprakész és minden jogtiszta. Mármint jogtiszta Win 8.1 Pro volt a gépen, azt frissítettem hivatalos úton 10-re ahogy lehetett. Az illesztőprogramok egy részét maga a win telepítés közben feltette magának, másik részét a DELL hivatalos linkjeiről töltöttem le direkt ehhez a géphez. Nincs fent rajta minden szemét, csak azok a driverek, amiket amúgy is használok: wifi, bluetooth, IntelHD Grafika, NVIDIA GeForce, DELL Audio és SD kártyaolvasó. Ezek eddig is fent voltak már hónapok óta a probléma beállta előtt.
Ja, meg olvastam, hogy talán vírusirtó is bezavarhat, abból Avast van a gépen, a free, legálisan ingyenesen használható változat, az is naprakész, Win10 frissítés sincs.
Vírus elvileg nincs a gépen, torrenten is általában csak sorozatokat, filmeket töltök, szoftverből minden jogtiszta, még az Office is. Avast szerint sincs a gépen semmi, egy hibát talált csak, hogy szerinte gyenge a wifi jelszó. Nem változtattam meg, ez esetleg számíthat? Évek óta ugyanazt a jelszót használja az egész család az összes gépen és okostelón, sose volt gond belőle. Futtattam le lemeztöredezettség-mentesítést és memóriatesztet is, memória rendben, töredezettség-mentesítés nem segített.
Bármit próbáltam, hogy kierőszakoljam a gépből a kék halált, csakis akkor jön elő, ha megy a torrent, de akkor meg úgy is, ha hozzá se nyúlok a géphez, csak fut uTorrentben a letöltés.
Köszi szépen előre is a tanácsokat.
Próbálj másik uTorrent verziót.
Esetleg keresd meg a kékhalál hibaüzenet részleteit:
1.
- Start menün jobbegérgomb > Eseménynapló
- Egyéni nézetek > Felügyeleti események kategória
- Forrás oszlopban Bugcheck-et keress (tudod oszloponként is rendezni a listát) > duplaklikk
2.
Használd le a BlueScreenView programot:
Köszönöm a segítséget!
Végül kiderült, hogy a Bluetooth driver okozhatja a problémát és le kellett tölteni ezt és feltelepíteni:
Azóta semmi probléma nem volt. Remélem, utólag ezzel másnak én is tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!