Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet a Virtualbox...

Hogyan lehet a Virtualbox tárolót megnövelni?

Figyelt kérdés

dinamikusan növekvőre van állítva és 10 GB van megadva.

most 2 GB szabad hely van rajt. Mit kell tenni hogy több hely legyen rajt? szeretném megnövelni legalább 15 GB-ra. (Windows XP)

2015. dec. 13. 16:36
 1/5 anonim ***** válasza:
2015. dec. 15. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:
(ha volt 10 másodperc gugli, sokat mondok...)
2015. dec. 15. 17:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, A google-ba én is be tudok írni 3 szót, és meg tudom nyitni az első találatot, csak sokra nem megyek vele, mert nem tudok angolul . Ezért írtam ide a kérdést, mert magyarul nem találtam sehol (ha nem haragszol érte.)
2015. dec. 16. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Természetesen, semmi probléma. Az eljárás a következő:

- Megnyitod a parancsértelmezőt (Win+R, ide bírod: "cmd")

- Itt elnavigálsz a virtuális merevlemez könyvtárába (ezt nem tudom neked hol lehet)

cd "c:\users\nevem\VirtualBox VMs"

- Kiadod az átméretező parancsot, a parancs végére írva az új méretet (Mb-ban, szóval pl 80 Gb = 80 * 1024)

VBoxManage modifyhd Windows 7.vdi --resize 81920

- miután végrehajtotta, elindítod a virtuális gépet, belépsz a lemezkezelőjébe, és felhasználod az újonnan keletkezett területet

Elméletileg ennyi, szerintem menni fog.

2015. dec. 16. 15:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az XP.vdi fájl nekem a D meghajtóra van mentve, a Virtualbox meg a c-re van telepítve. és nem engedi.
2015. dec. 17. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!