Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehetne az alábbit...

Hogyan lehetne az alábbit megoldani Windows alatt?

Figyelt kérdés

Nem tudom, a legjobb kategóriába tettem-e fel a kérdést, de remélem, tudtok segíteni.

Családi szinten én vagyok a számítógépgurunak tekintett emberke, ami kényelmetlenül sok Windows újratelepítéssel jár együtt, ez egy idő után végképp unalmas tud lenni. Nem lehet megoldani valamilyen módon (mondjuk valamilyen batch scripttel, vagy hasonlóval), hogy a Windows telepítése után egy rövidebb parancs lefuttatása után a Windows feltelepítse magának azokat a programokat, amiket előre specifikálok? Feltételezzük, hogy a telepítő alkalmazások már megvannak pl. külső merevlemezről. A telepítendő programok pl. böngésző(k), Ccleaner, Defraggler, .NET, Atom, Skype, VLC stb. és persze a driverek. Ha ez számít valamit, Win 7-et használok.

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. nov. 25. 17:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem nagyon vagyok kepben az ilyen dolgokkal, de keszithetsz egy image file-t egy adott allapotrol (pl mikor minden fel van telepitve), amit aztan vissza tudsz allitani. Disk cloning-nak nevezik, pl. Symantec Ghost-tal lehet megoldani.

Amugy miert kell olyan surun ujratenni a windowst? Ha valaki elront valamit, nem lehet visszaallitani? En mar 4 eve nem kellett ujrarakjak windowst, pedig itt is az egesz csalad hasznalja.

2015. nov. 25. 17:39
 2/3 A kérdező kommentje:
#1: A nagyon gyakran mondjuk egy relatív fogalom, igazából nem kell egy gépre olyan sűrűn, csak anyunál egy, apunál egy, apunál a munkahelyen egy, nekem egy, két nagyszülőnél egy-egy, unokatesóméknál összesen négy... Fel tud gyűlni, ez az átka a külön gépeknek. Ezenkívül, általában érdekesnek tartom ezt a témát, szóval ha nem is pont ebben a kontextusban, de lehet fel tudom majd még használni azt, hogy gyors egymásutánban tudok elvégeztetni valamit a géppel. Mindenesetre a válaszod hasznos volt, még ha nem is éppen olyan megoldást adott, amilyenre számítottam, köszönöm!
2015. nov. 25. 19:27
 3/3 lali51 ***** válasza:
2015. nov. 25. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!