Milyen hátrányom lesz abból, ha még mindig Windows XP-t használok?
A gépem nem lenne alkalmas újabb Windows verziók futtatására, és ez a gép tökéletesen megfelel arra amire nekem szükséges. Gyorsabban bekapcsol mint némelyik mai laptop.
Védelemre az ESET Smart Securtiy van használva.
Van akik úgy használják az XP-t, hogy megjelenése óta semmi frissítést nem raktak fel, max SP3-at, azóta semmit. Ezekhez képest azért az én gépem jobban védett, nem?
Új programokra pedig nincs nagyon szükségem. Office 2007-et használok, Mozilla Firefox böngészőt, VLC-t, GTA SA-t, Nero-t...
Itthonra nekem jók ezek, újabb programokat meg használok majd suliba (ha lesznek újak, ott is még a régiek vannak)
Mint ZivaDavid utalt rá: lehetnek olyan kijavítatlan sebezhetőségek, amelyeket kihasználva a támadó átveheti a géped felett az uralmat. Megfelelő vírusvédelemmel, tűzfallal (ha van routered akkor már abban is lehet), és még inkább nagyon körültekintő, paranoiás odafigyeléssel "kihúzhatod" egy ideig.
A nagyobbik gond talán az, hogy a programok írói fokozatosan fogják elhagyni a Windows XP támogatását, így a régi verziók használatára leszel utalva (amelyek további biztonsági réseket tartalmazhatnak).
"és ez a gép tökéletesen megfelel arra amire nekem szükséges"
Milyen gép ez, és mire használod?
"Új programokra pedig nincs nagyon szükségem. Office 2007-et használok, Mozilla Firefox böngészőt, VLC-t, GTA SA-t, Nero-t..."
Esetleg félve megkérdezném: Linux? Van rá frissítés, kevesebb kártevő...
Office 2007 helyett ott van benne a LibreOffice, Nero helyett is van rá alkalmazás, Mozilla Firefox, VLC van abban is, az egyedüli kérdés a GTA SA - elvileg lehetséges ( [link] ) Wine segítségével futtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!