Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hátrányom származna a Linuxból?

Hátrányom származna a Linuxból?

Figyelt kérdés

Nem kellene 30.000ret költenem Win8-ra, ami nekem nagy könnyebbség lenne.

Mi az amiben gátolna a Linux?

Lényegében csak filmezésre, netezésre, írásra, photoshopra, egyszerűbb videók készítésére használnám. Van olyan fontos program, ami nem futna rajta?

cClaner, Ps, Pinnacle Videospin (az egy amatőr videoszerkesztő), VLC player, iTunes lenne rátéve. Ezeket elbírná?

2014. júl. 31. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
én csak linuxot használok, van itt minden, kivéve az itunes. az nem fog menni. ccleaner nem kell, itt nincs idióta registry meg a többi hülyeség. photoshop helyett van gimp. videószerkesztőt nem tudok hirtelen, de biztos van, vlc is van. kb ennyi.
2014. júl. 31. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ccleanerre nincs szükség, Photoshop nincs rá (ingyenes Gimp lehet alternatíva, de más a kezelése, illetve nem is tud annyit, de átlagfelhasználásra tökéletes), Videospin nincs, iTunes nincs. Alternatívák valószínűleg vannak, de keresni kell.
2014. júl. 31. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként megfelelő arra, amire használni szeretnéd, de időt kell szánnod az alternatívák keresésére. Cserébe soha többet nem kell OS-re költened, ha sikerül áttérned:)
2014. júl. 31. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát akkor lemondok ezekről a programokról. Most egészen fellelkesedtem a Linux iránt, szeretem a változatosságot, csak féltem. De sikerült meggyőznötök.
2014. júl. 31. 22:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért meg kell szokni. Ha bármi problémád van vele (és bizony lesz), első dolgod legyen, hogy rákeresel a neten. Ha windows-zal is ezt csináltad, akkor hamar bele tudsz jönni.

GIMP valóban van, de ha eddig PS-t használtál, sokat ne várj (szerintem).

Videószerkesztő lesz, szerintem jobb is, mint a videospin (van egy pinnacle tunerem, ezért láttam már).

VLC, ahogy már mondták, cross-platform, az van linuxra is.

iTunes-t sajnos azt sem tudom, mire való.

Cleaner nem kell.

2014. aug. 1. 00:11
 6/7 anonim ***** válasza:

- VLC Media Player - cross-platform, van Linuxon is.

- iTunes - elvileg Wine alatt futásra bírható ( [link] ), bár kérdéses milyen szolgáltatásait használod ki

- Pinnacle Videospin: vannak alternatívák: LWKS ( [link] ), Avidemux ( [link] ), OpenShot ( [link] ), Pitivi ( [link] ),...

- CCleaner: nincsen, más rendszer, de vannak hasonló célú alkalmazások mint például a Bleachbit ( [link] ), Gtkorphan ( [link] )

- Photoshop: függően attól hogy mire használod, ha nem vagy hardcore grafikus, a Gimp bőven megfelel

2014. aug. 1. 01:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

(Igen, az biztos hogy szoknom kell majd.)

2014. aug. 1. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!