Hátrányom származna a Linuxból?
Nem kellene 30.000ret költenem Win8-ra, ami nekem nagy könnyebbség lenne.
Mi az amiben gátolna a Linux?
Lényegében csak filmezésre, netezésre, írásra, photoshopra, egyszerűbb videók készítésére használnám. Van olyan fontos program, ami nem futna rajta?
cClaner, Ps, Pinnacle Videospin (az egy amatőr videoszerkesztő), VLC player, iTunes lenne rátéve. Ezeket elbírná?
Azért meg kell szokni. Ha bármi problémád van vele (és bizony lesz), első dolgod legyen, hogy rákeresel a neten. Ha windows-zal is ezt csináltad, akkor hamar bele tudsz jönni.
GIMP valóban van, de ha eddig PS-t használtál, sokat ne várj (szerintem).
Videószerkesztő lesz, szerintem jobb is, mint a videospin (van egy pinnacle tunerem, ezért láttam már).
VLC, ahogy már mondták, cross-platform, az van linuxra is.
iTunes-t sajnos azt sem tudom, mire való.
Cleaner nem kell.
- VLC Media Player - cross-platform, van Linuxon is.
- iTunes - elvileg Wine alatt futásra bírható ( [link] ), bár kérdéses milyen szolgáltatásait használod ki
- Pinnacle Videospin: vannak alternatívák: LWKS ( [link] ), Avidemux ( [link] ), OpenShot ( [link] ), Pitivi ( [link] ),...
- CCleaner: nincsen, más rendszer, de vannak hasonló célú alkalmazások mint például a Bleachbit ( [link] ), Gtkorphan ( [link] )
- Photoshop: függően attól hogy mire használod, ha nem vagy hardcore grafikus, a Gimp bőven megfelel
Köszönöm!
(Igen, az biztos hogy szoknom kell majd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!