Milyen videószerkesztő vagy animációs programmal tudom ezt megcsinálni?
De a green screen-es videó neki is megvan, alapból ő küldte nekem. A zene detto. Ezeken kívül minden más rajzolva van, az pedig mind benne lenne a mentett akadozós videóm fáljjában. Nem? Vagy sehogy nem lehetne ezt az átküldős módszert megoldani?
Már a létező összes formátumot kipróbáltam. Mindegyikkel megpróbáltam azt is, hogy a színt millióról 265-re veszem le, a méretet full HD-ből 160x120-ra állítom, a minőség a legrosszabb és a frame 10, 25 helyett. Ugyanúgy akadozott.
A nagyságán nincs mit csodálkoznod. A bemutatott beállítások szerint kínosan ügyelsz rá, hogy a legnagyobb helyet foglalja el a videód. Hatalmas képet használsz, könyörtelen pontossággal, a legnagyobb színfelbontásban, tömörítés nélkül, esélyt sem adsz a programnak, hogy valami kibúvót találva csökkenthessen a méreten.
Gondolj bele: Egy képernyőd 2073600 pixel, ez három bájtos színekkel 6 megabájt. Ekkora képekből játszol le másodpercenként huszonötöt (148 MB), ez 17 mp alatt valóban több, mint két és fél gigabájt, tehát 3,5 perc esetén kábé 31 gigás videóra számíthatsz.
A megoldás: Némelyik paraméternél vegyél vissza az igényeidből. A végleges „gyári” videód maradjon csak meg ilyen embertelenül nagy mesterpéldánynak (és vele tökéletes minőségűnek), de a publikálásra szánt változatnak állíts be tömörítőkodeket, használj kisebb képméretet, kissé lejjebb veheted a minőséget, és esetleg a színmélységen is ronthatsz, ha a téma elbírja. Már egy kis lazítás is töredékére tudja csökkenteni a videód méretét, és sokkal gyorsabban lejátszhatóvá is teszi.
Nem csupán az a baj, hogy nagy a méret (az sosem baj)
hanem az hogy akad. Még a legrosszabb képminőség beállítás mellett is.
A nagyságával leginkább az a bajom, hogy iszonyú hosszú ideig menti, sok órán át. Egyébként a mérete nem olyan lényeges.
Ahogy Kispofa is mondta, a probléma az, hogy akad. Teljesen mindegy, milyen minőségre állítom. Ha mindenből a legrosszabbat veszem, akkor is akadozik a kameramozgatás.
Amit mondtam, hogy átküldöm valakinek, aki lementi, sehogysem működhet?
„akkor is akadozik a kameramozgatás”
Hát, én eddig meg voltam győződve arról, hogy a videó vetítése akadozik. A kameramozgatás egészen más tészta, arra már nyilván nem elegendők a mindenhol érvényes igazságok, hanem a programon belül kéne szabályozni. Hogy hogyan, arról sejtelmem sincs.
Pedig írtam, tabaki, hogy csak a kameramozgatás akadozik:
"Egyébként csak a kameramozgatásnál akadozik, ha a szereplőket mozgatom, akkor egyáltalán nem. Plusz a videó lassabban megy, mint a zene. Alapból az egész klipet egy zenére kell csinálnom, a zene szövegére történik a cselekvés. Ha viszont nem tudom, hol tart a zene, akkor nem tudom, a szereplők éppen mikor és mit csináljanak. Így elég nehéz."
Köszönöm mindkettőtöknek, hogy ennyit foglalkoztatok velem!
Ha valakinek még van valami ötlete, amit kipróbálhatnék, szívesen hallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!