Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen videószerkesztő vagy...

Milyen videószerkesztő vagy animációs programmal tudom ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés
Csinálok egy videót, amiben élő és animált szereplők egyaránt lesznek. Az élőket levideózom zöld háttér előtt, majd eltüntetem a hátteret (ehhez is jól jönne egy program, ha valaki tud esetleg) és őket beraknám az animált világba, az animált figurák közé, amiket úgy gondoltam, toon boom studioval csinálok meg. De milyen programmal tudnám az élő szereplőt belevinni a már kész animált videóba? Vagy ezt az egészet esetleg toon boommal is meg lehet csinálni? ha igen, hogyan?
2015. aug. 28. 16:38
1 2 3 4
 11/31 tabaki ***** válasza:
100%

Ebben igazad van, az angol nyelvű anyag viszont kitűnő, és bőséges. A videótutoriáloknak amúgy is nagy előnye, hogy látod, mi történik, és akkor is utána tudod csinálni, ha nem érted a szöveget.

https://www.youtube.com/results?search_query=blender+green+s..

Ennek ellenére nem akarom megkerülni a kérdést. Most néhány napig egészen más dolgokkal foglalkozom, de utána megpróbálom bemutatni a teendőket. A szokásos képszerkesztők módszerétől talán eltér, de nem bonyolult (ez tipikus Blender-erény), gyakorlatilag néhány dolog megfelelő beállításán múlik.

2015. aug. 30. 01:00
 12/31 A kérdező kommentje:

A green screen már meg van oldva. Meg igazából minden más is. Már tudom, mit, mivel, hogyan csinálhatnék. Az egyetlen probléma, hogy akadozik, így pedig elég nehéz és nem is szép a végeredmény. Nem tudom, ha más programmal próbálkoznék, az is akadna-e. Őszintén szólva nem akarok mást megtanulni (legalábbis most nem, később szívesen), mert sok idő lenne, nekem pedig nincs időm. Meg kellene minél előbb csinálnom azt a videót, amit írtam. Nagyon örülnék, ha lenne valami megoldás az akadozásra.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..

2015. aug. 30. 11:08
 13/31 anonim ***** válasza:

Az akadozás, a gyenge processzor teljesítmény miatt is lehet.

De ha most azzal jössz, hogy I5, meg I7, akkor feladom.

Érdemes a kérdésben minden adatot leírni, hogy ne harapófogóval kelljen kibányásznunk. .)

És az is örvendetes, hogy megosztod velünk hogy sikerült.

Csak azt felejtetted el, hogy mivel ! Legalább mi válaszolók akkor tudnánk, hogy miből induljunk ki, és hogy egyáltalán érdemes volt e a billentyűzetet koptatni.

2015. aug. 30. 11:29
 14/31 anonim válasza:

Bocs, de nagyon nem értek semmi számítógépes dologhoz, nem tudom, milyen adatok kellenek. Core i3 processzorom van.

Az animációt a Toon Boom Studioval kezdtem el, mert azt már nagyjából ismerem, szerintem az a legegyszerűbben kezelhető program, és mindent tud, ami nekem kell. Biztos lehet a 3D-s animációkészítőkkel (Blender, CrazyTalk) is csinálni 2 D-set, de nekem túl bonyolultnak tűnnek ahhoz, hogy gyorsan megtanuljam. Az Anime Studiot is kipróbáltam amúgy, de valahogy nagyon nem tetszik.

A green screen dolgot meg több programmal is megcsináltam, minddel elég egyszerű és jó is lett. Lényegében ugyanolyanok: Wondershare Video Editor, Final Cut Pro X és az általad javasolt Sony.

2015. aug. 30. 12:02
 15/31 anonim válasza:
Ja és én írtam ki a kérdést, gondolom rájöttél:D
2015. aug. 30. 12:02
 16/31 anonim ***** válasza:
Milyen renderelési beállításokat használsz ?
2015. aug. 30. 12:22
 17/31 A kérdező kommentje:

Gőzöm nincs, mik azok a renderelési beállítások. Elmondanád kérlek a hülyék nyelvén is, mire vagy kíváncsi?

Amennyit én beállítottam:

[link]

[link]

Nem tudom, ezekre gondoltál-e.

Ha a lehető legrosszabb minőségben csinálom, akkor is ugyanúgy akadozik a kameramozgatás, szóval akkor már legalább a jó minőséget választottam.

2015. aug. 30. 13:08
 18/31 anonim ***** válasza:

Próbáld a videót kimenteni egy pendrive-ra, és megnézni esetleg egy másik gépen is. Ha lehetséges.

Így ki tudod zárni a te géped esetleges hibáját.

2015. aug. 30. 13:24
 19/31 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam másik gépen, ott 10x annyira akadozott, mint az enyémen. Gondolom valamit rosszul csinálok, mert nem hinném, hogy normális, hogy 17 másodperc 2,5 GB.

Egyébként csak a kameramozgatásnál akadozik, ha a szereplőket mozgatom, akkor egyáltalán nem. Plusz a videó lassabban megy, mint a zene. Alapból az egész klipet egy zenére kell csinálnom, a zene szövegére történik a cselekvés. Ha viszont nem tudom, hol tart a zene, akkor nem tudom, a szereplők éppen mikor és mit csináljanak. Így elég nehéz.

Talán a processzor, a RAM vagy a videokártya a gond? Remélem nem, mert azokkal nem tudok sajnos mit kezdeni. Itt a RAM meg a processzor:

[link]

Videokártya:

[link]

Holnap annyit tudok kipróbálni még, hogy 8 gigás memóriával is akadozik-e.

Van még egy ötletem, amolyan végső megoldásféle, bár remélem van más mód is, de nem tudom, működbe-e. Valahogy elszenvedek a videóval, megcsinálom akadozva, de nem exportálva mentem le videoformátumban, hanem úgy, hogy szerkeszthető legyen. Ezt átküldeném annak, akinek csinálom a videót. Neki fullos gépe van, direkt ilyen grafikai, videószerkesztős dolgokra, ezzel foglalkozik. Átküldeném neki a Toon Boom Studiot is. Felrakná a programot, megnyitná az elkészített videómat és ő mentené le végelegesen videoformátumban. Akkor ugye nem akadozna? Szerintetek így sikerülne vagy ez hülyeség?

2015. aug. 30. 13:58
 20/31 anonim ***** válasza:

Hát az az igazság, hogy ez így nem működik.

Ugyanis az a projektfájl, amit átküldenél, az azokból a képekből, és videókból, és hanganyagokból "táplálkozik" amelyek a te gépeden vannak.

tehát ha ő meg szeretné nyitni, akkor hibát írna ki, mert nem találná a fájlokat.

A gépeddel minden rendben, hardverileg. Vagyis birni kellene.

Próbálgasd a kimeneti formátumokat változtatni. (De gondolom ezen már túl vagy) :)

2015. aug. 30. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!