Milyen videószerkesztő vagy animációs programmal tudom ezt megcsinálni?
Ebben igazad van, az angol nyelvű anyag viszont kitűnő, és bőséges. A videótutoriáloknak amúgy is nagy előnye, hogy látod, mi történik, és akkor is utána tudod csinálni, ha nem érted a szöveget.
https://www.youtube.com/results?search_query=blender+green+s..
Ennek ellenére nem akarom megkerülni a kérdést. Most néhány napig egészen más dolgokkal foglalkozom, de utána megpróbálom bemutatni a teendőket. A szokásos képszerkesztők módszerétől talán eltér, de nem bonyolult (ez tipikus Blender-erény), gyakorlatilag néhány dolog megfelelő beállításán múlik.
A green screen már meg van oldva. Meg igazából minden más is. Már tudom, mit, mivel, hogyan csinálhatnék. Az egyetlen probléma, hogy akadozik, így pedig elég nehéz és nem is szép a végeredmény. Nem tudom, ha más programmal próbálkoznék, az is akadna-e. Őszintén szólva nem akarok mást megtanulni (legalábbis most nem, később szívesen), mert sok idő lenne, nekem pedig nincs időm. Meg kellene minél előbb csinálnom azt a videót, amit írtam. Nagyon örülnék, ha lenne valami megoldás az akadozásra.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
Az akadozás, a gyenge processzor teljesítmény miatt is lehet.
De ha most azzal jössz, hogy I5, meg I7, akkor feladom.
Érdemes a kérdésben minden adatot leírni, hogy ne harapófogóval kelljen kibányásznunk. .)
És az is örvendetes, hogy megosztod velünk hogy sikerült.
Csak azt felejtetted el, hogy mivel ! Legalább mi válaszolók akkor tudnánk, hogy miből induljunk ki, és hogy egyáltalán érdemes volt e a billentyűzetet koptatni.
Bocs, de nagyon nem értek semmi számítógépes dologhoz, nem tudom, milyen adatok kellenek. Core i3 processzorom van.
Az animációt a Toon Boom Studioval kezdtem el, mert azt már nagyjából ismerem, szerintem az a legegyszerűbben kezelhető program, és mindent tud, ami nekem kell. Biztos lehet a 3D-s animációkészítőkkel (Blender, CrazyTalk) is csinálni 2 D-set, de nekem túl bonyolultnak tűnnek ahhoz, hogy gyorsan megtanuljam. Az Anime Studiot is kipróbáltam amúgy, de valahogy nagyon nem tetszik.
A green screen dolgot meg több programmal is megcsináltam, minddel elég egyszerű és jó is lett. Lényegében ugyanolyanok: Wondershare Video Editor, Final Cut Pro X és az általad javasolt Sony.
Gőzöm nincs, mik azok a renderelési beállítások. Elmondanád kérlek a hülyék nyelvén is, mire vagy kíváncsi?
Amennyit én beállítottam:
Nem tudom, ezekre gondoltál-e.
Ha a lehető legrosszabb minőségben csinálom, akkor is ugyanúgy akadozik a kameramozgatás, szóval akkor már legalább a jó minőséget választottam.
Próbáld a videót kimenteni egy pendrive-ra, és megnézni esetleg egy másik gépen is. Ha lehetséges.
Így ki tudod zárni a te géped esetleges hibáját.
Kipróbáltam másik gépen, ott 10x annyira akadozott, mint az enyémen. Gondolom valamit rosszul csinálok, mert nem hinném, hogy normális, hogy 17 másodperc 2,5 GB.
Egyébként csak a kameramozgatásnál akadozik, ha a szereplőket mozgatom, akkor egyáltalán nem. Plusz a videó lassabban megy, mint a zene. Alapból az egész klipet egy zenére kell csinálnom, a zene szövegére történik a cselekvés. Ha viszont nem tudom, hol tart a zene, akkor nem tudom, a szereplők éppen mikor és mit csináljanak. Így elég nehéz.
Talán a processzor, a RAM vagy a videokártya a gond? Remélem nem, mert azokkal nem tudok sajnos mit kezdeni. Itt a RAM meg a processzor:
Videokártya:
Holnap annyit tudok kipróbálni még, hogy 8 gigás memóriával is akadozik-e.
Van még egy ötletem, amolyan végső megoldásféle, bár remélem van más mód is, de nem tudom, működbe-e. Valahogy elszenvedek a videóval, megcsinálom akadozva, de nem exportálva mentem le videoformátumban, hanem úgy, hogy szerkeszthető legyen. Ezt átküldeném annak, akinek csinálom a videót. Neki fullos gépe van, direkt ilyen grafikai, videószerkesztős dolgokra, ezzel foglalkozik. Átküldeném neki a Toon Boom Studiot is. Felrakná a programot, megnyitná az elkészített videómat és ő mentené le végelegesen videoformátumban. Akkor ugye nem akadozna? Szerintetek így sikerülne vagy ez hülyeség?
Hát az az igazság, hogy ez így nem működik.
Ugyanis az a projektfájl, amit átküldenél, az azokból a képekből, és videókból, és hanganyagokból "táplálkozik" amelyek a te gépeden vannak.
tehát ha ő meg szeretné nyitni, akkor hibát írna ki, mert nem találná a fájlokat.
A gépeddel minden rendben, hardverileg. Vagyis birni kellene.
Próbálgasd a kimeneti formátumokat változtatni. (De gondolom ezen már túl vagy) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!