Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Játék vezérlő miatt (kormány,...

Játék vezérlő miatt (kormány, gamepad) FPS csökkenés egy játékban?

Figyelt kérdés

Vettem egy játékot, F1 2015. Kipróbáltam, szépen ment 40-50 FPS-sel, amikor vezérlő nélkül, billentyűzettel használtam.

Ám később rácsatlakoztattam a kormányom (támogatott kormány)és a korábbi FPS-em kb. 10-20-ra redukálódott. Minden driver friss, próbáltam másik USB portot is. Játék közben a Feladatkezelő szerint a proci 40-50% körül, a memória 80-85%-on dolgozik.

Később kipróbáltam egy gamepaddal (nem támogatott), ezzel kisebb mértékben, ám ugyanúgy észrevehető az FPS csökkenés.

Még esetleg annyit említek meg, hogy laptopról van szó win 8.1 op rendszerrel.

Mi lehet a gond, mert így sajnos használhatatlan a játék? Remélem érthető a bajom. Minden választ előre is köszönök!

2015. aug. 26. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:

"proci 40-50% körül, a memória 80-85%-on dolgozik"

és a vga? ha megint bill-el játszol megint jó az fps?

2015. aug. 26. 21:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Azt sajnos pontosan nem tudom mennyi %-on van, viszont az sincs max-on arra emlékszem.

Ha visszakapcsolok bill-re újból 40-50 FPS-em van.

2015. aug. 26. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Na ilyenről még nem hallottam.

Úgy tűnik, mintha késleltetés lenne a bevitel és az érzékelés között, vagy valami frissítési probléma.

Szóval az USB driverjeid, és a kormány driverjei is frissek. Vsync kikapcsolva van, vagy bekapcsolva?

2015. aug. 26. 22:15
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, minden friss.

Vsync kikapcsolva volt eddig.

Ennek a sorozat korábbi részeinél és más játékoknál se volt ilyen gondom? A játék lehet a hibás, vagy a gépem gyenge és/vagy rosszul van beállítva?

2015. aug. 26. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva fogalmam nincs. Én írnék a játék supportjának ez ügyben.
2015. aug. 26. 23:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Azért köszi!

A játékhoz még jönnek a patchek.

Csak az a gond, hogy semelyik ismerősömnek nincs ilyen gondja, többnek még a kormánya is ugyanez a típus.

Újratelepítem még a játékot, meg letörlök minden kormányhoz tartozó programot, majd vissza. Ha így se jó, akkor tényleg írok a supportnak.

2015. aug. 26. 23:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha esetleg megtalálod a problémát, leírhatnád, mert tökre kíváncsi lettem mi lehet a baj. Szerintem egy patch fogja megoldani a problémát, de a support valóban csodákra képes.
2015. aug. 27. 17:40
 8/8 A kérdező kommentje:

Írtam a supportnak, jelenleg még csak egy sablonüzenetet írtak, ahol további információkat kérnek a gépemről.

Közben meg ezt találtam: https://www.youtube.com/watch?v=V-vIhdnqdi4

Szóval valószínűleg nem egyedi eset.

2015. aug. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!