Játék vezérlő miatt (kormány, gamepad) FPS csökkenés egy játékban?
Vettem egy játékot, F1 2015. Kipróbáltam, szépen ment 40-50 FPS-sel, amikor vezérlő nélkül, billentyűzettel használtam.
Ám később rácsatlakoztattam a kormányom (támogatott kormány)és a korábbi FPS-em kb. 10-20-ra redukálódott. Minden driver friss, próbáltam másik USB portot is. Játék közben a Feladatkezelő szerint a proci 40-50% körül, a memória 80-85%-on dolgozik.
Később kipróbáltam egy gamepaddal (nem támogatott), ezzel kisebb mértékben, ám ugyanúgy észrevehető az FPS csökkenés.
Még esetleg annyit említek meg, hogy laptopról van szó win 8.1 op rendszerrel.
Mi lehet a gond, mert így sajnos használhatatlan a játék? Remélem érthető a bajom. Minden választ előre is köszönök!
"proci 40-50% körül, a memória 80-85%-on dolgozik"
és a vga? ha megint bill-el játszol megint jó az fps?
Azt sajnos pontosan nem tudom mennyi %-on van, viszont az sincs max-on arra emlékszem.
Ha visszakapcsolok bill-re újból 40-50 FPS-em van.
Na ilyenről még nem hallottam.
Úgy tűnik, mintha késleltetés lenne a bevitel és az érzékelés között, vagy valami frissítési probléma.
Szóval az USB driverjeid, és a kormány driverjei is frissek. Vsync kikapcsolva van, vagy bekapcsolva?
Igen, minden friss.
Vsync kikapcsolva volt eddig.
Ennek a sorozat korábbi részeinél és más játékoknál se volt ilyen gondom? A játék lehet a hibás, vagy a gépem gyenge és/vagy rosszul van beállítva?
Azért köszi!
A játékhoz még jönnek a patchek.
Csak az a gond, hogy semelyik ismerősömnek nincs ilyen gondja, többnek még a kormánya is ugyanez a típus.
Újratelepítem még a játékot, meg letörlök minden kormányhoz tartozó programot, majd vissza. Ha így se jó, akkor tényleg írok a supportnak.
Írtam a supportnak, jelenleg még csak egy sablonüzenetet írtak, ahol további információkat kérnek a gépemről.
Közben meg ezt találtam: https://www.youtube.com/watch?v=V-vIhdnqdi4
Szóval valószínűleg nem egyedi eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!