Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik linuxot ajánlanátok...

Melyik linuxot ajánlanátok erre a laptopra?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom a következőkkel:Core i3 2310m,hd3000,4gb ram,320gb hdd.Ti melyik linuxot raknátok fel?Most win 7 van rajta,de kissé mintha zabálná az erőforrásokat.Amire a gépet használom:netezés.Illetve,ha úgy döntenék,akkor linux alatt is használható lenne a photoshop,vagy a sony vegas?
2015. aug. 23. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Ubuntu vagy Debian.
2015. aug. 23. 18:13
 2/7 anonim ***** válasza:

"linux alatt is használható lenne a photoshop,vagy a sony vegas?"

photoshop nincs rá tudtommal, de esetleg wine-al működik(nem próbáltam), de ingyenes alternatíva: gimp, krita stb.

sony vegas gondolom ez sincs rá, de wine-al talán működik (nem próbáltam), ingyenes alternatívák is vannak, de ha jól tudom azok nem érnek fel a sony vegashoz (egyenlőre), példát nem tudok mondani

2015. aug. 23. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Linux Mint XFCE!

photoshop megy wine-al de a gimp is elég jó. lightroom helyett is vannak jó alternatívák.

vegas helyett lightworks (sokkal jobb mint a vegas) vagy blendernek is vannak ilyen képességei. (van még pár alternatíva de ezek a legjobbak)

2015. aug. 23. 18:31
 4/7 anonim ***** válasza:

A Linux Mint a legnépszerűbb disztró, könnyű kezelni és benne van minden kodek, flash stb. Ubuntu alapú, ugyanazok a csomagok letölthetők hozzá.

Wine-al meg lehet próbálni a Windowsos programok futtatását, nekem a Photoshop CS4-et sikerült felrakni, a Sony Vegas szinte kizárt.

2015. aug. 23. 18:32
 5/7 anonim válasza:
Én az Ubuntu MATE-et raknám fel. Jobban fut mint a sima Ubuntu és kevésbé zavaros a kezelőfelülete.
2015. aug. 23. 18:34
 6/7 tabaki ***** válasza:

#3 +1

A Wine-nal lehet bűvészkedni, de ha már linuxban vagy, tényleg érdemes a linuxos alternatívák között is szétnézni. Ahhoz, hogy feladatokat oldjál meg, nem egy bizonyos program kell, hanem olyan, amellyel megteheted. Ha azt történetesen másképp hívják, annyi baj legyen.

2015. aug. 23. 23:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Linux Mint 17.2 64 bit. Nekem tökéletesen megy a régi laptopomon, ami Intel Pentium Dual Core T1240, integrált vga, 2 gb ddr2 ram, 250 gb hdd. Tökéletes. Márpedig ez egy nagyságrendekkel gyengébb gép, mint a tied. Wine állítólag sokat fogyaszt. Minecraftozni szoktam a régi laptopon, de direkt egy .jar fájl segítségével indítom, hogy ne kelljen wine-t használni. Persze, működik.
2015. aug. 24. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!