Milyen webböngészőt ajánlanátok egy régi laptopra, ami kevés RAM-ot és CPU-t eszik?
A régi laptop alatt értsetek 480 MB RAM memóriát, 1 magos Celeron 2.5 GHz-es processzort (a processzora mondjuk aránylag egész jó ;]), AGP-s videókártyát (ha jól tudom ez már elavult technológiának számít)..... a többit sajnos nem tudom most, azt programmal kéne megnézzem.
Az XP még egész gördülékenyen elmegy rajta, de azt már nem nagyon szereti, ha 4-5 programnál több van megnyitva egyszerre.
Meg pl. hordozható eszköznek floppyolvasó van benne, szóval nem teljesen mai darab.
Egyáltalán nem kell, hogy csicsás legyen a böngésző, vagy hogy kiegészítők és minialkalmazások legyenek benne. Az lenne a lényeg, hogy stabilan megnyisson minden oldalt, ne az legyen, hogyha pl. rá akarok menni a 'letöltés'/'download' gombra, akkor nem csinál semmit, meg lehetőleg olyan se, hogy a weblap betöltését a felénél abbahagyja, és ott kész-vége.
Szóval minél-minél, a leheslegető legjobban stabil böngésző, mégha csúnyábban is néz ki, mint a többi.
Az Opera nálam egy ideig most stabilnak tűnt, de valami történhetett - pedig én nagyon vigyáztam a rendszer stabilitására, nem nyúlkáltam bele a rendszerbe/programfájlokba, és 100% megbízható oldalakra mentem csak fel -, mert teljesen meghülyült, a google-n, kb. minden 5-dik betű után bekezdést rak, a linkek sima szövegként jelennek meg és nem lehet rájuk kattintani, valamint a lapok kb. 75%-ban úgy jönnek be, hogy csak mindenféle Unicode kódolású kriksz-krakszokat rak be a weblap kódjából, és azt is véletlenszerűen váltogatva. Engem meg majd megesz az ideg. Ráadásult ezt (majdnem) az összes telepített verziónál most már ezen a szinten van)
De erről majd bővebben egy másik kérdésemben írok.
Szóval az Opera most nem játszik, ez az eset marhára felhúzott engem.
Az is jó lenne, ha azért 2-3 másik megnyitott program mellett (pl.: Gimp, szövegszerkesztő, Audacity) nem akadna, hogyha valamilyen forrásra éppen szükségem lenne, akkor csak rákeresek a böngészőben és letöltöm.
Van ilyen böngésző, vagy ne reménykedjek?
Mindegy majdnem milyen böngészőt használsz,ram és proci használata függ attól is milyen oldalakat látogatsz.Egyet tudok,hogy chromet,illetve chrome alapú böngészőt ne használd,mert az jobban nyúzza majd a procit stb mint például a Firefox.
Ilyen gyenge gépen nekem Firefox volt,de mint irtam függ attól is milyen oldalakon jársz.
Mint már írtam, Opera most nem játszik, a 10, 11, 11.5, 12, és a Next 12.50 verziók mindegyikén most már valami kr.vaság behozta ezt a hibát. Most már az Opera Portable Personal 11.00-nál is (pedig annak izoláltan vannak egy fájlba eltéve a szükséges fájlai).
Már csak kizárólag az Opera Portable 0.8 működik nálam úgy ahogy, de az is tökre instabil bizonyos programoknál.
A Firefox régebbi verzióinak utánanézek most.
De esetleg Te, hogy említed, régebbi gépeden az volt, nem emlékszel, hogy melyik verzió?
Érdemes lenne esetleg a Firefox legelső elérhető verzióját használjam?
*"tökre instabil bizonyos programoknál"
bizonyos OLDALAKNÁL
Bocs, gépelési figyelmetlenség.
A firefox 3.6 tényleg nagyon jó volt anno, sajnos az újabb oldalakat nem biztos hogy helyesen jeleníti meg.
Én a helyedben kipróbálnám a chrome-ot. Tudom, hogy sokat tud zabálni, de ha csínján bánsz a kiegészítőkkel (ez mondjuk ff-re is igaz), és kerülöd a nagy memória igényű flash játékokat, akkor szerintem nem rossz az se. Inkognitó módban pl nem eszik annyit.
"Inkognitó módban pl nem eszik annyit."
Csak nekem az is számítana, hogy meg legyenek az előzmények, mivel ha mondjuk éppen olyankor omlana össze a program, amikor 3-4 olyan oldal volt megnyitva, aminek nem jegyeztem meg a linkjét, és macerás lenne visszakeresni, azt nagyon nem szoktam szeretni.
Ezen felül az is azért jó lenne, ha 3-4 megnyitott laptól nem fagyna be teljesen.
A Chrome-al sajnos nekem se voltak jó tapasztalataim, irdatlan sok folyamatban képes leklónozni magát, amit láttam a taskmgr-en belül, és sose értettem, hogy mi a f. miatt csinálja ezt.
A Firefox most nekem bejött, a legelső kiadást is kipróbáltam (0.8-as verzió), számomra már az is meglepően funkciógazdag volt, ahhoz képest, amit elvártam.
Most az 1.0.1-es az alapértelmezett nálam, gördülékenyen fut, az alap oldalakat megnyitja, tud a linkekre, letöltésekre reagálni, aránylag gyorsak is a letöltések, és ez a lényeg.
Bár valóban, már most volt tapasztalatom arról, hogy néhány oldalt tényleg eléggé hülyén jelenít meg, de az legyen a legnagyobb problémája, és egyébként sem a böngésző, hanem az oldal programozója a hibás benne. (gondolhatnának arra, hogy a régi böngészők számára is megfelelően jelenjenek meg, az igényesebb oldalaknál mindig látok erre megoldást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!