Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy csináljam meg ezt minecra...

Hogy csináljam meg ezt minecraftban?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi, ha hülyén fogalmazok, csak nem nagyon értek az ilyenekhez, ráadásul hiába minecraftozok már jó ideje, az ilyen vörösköves dolgokkal még csak most kezdtem el pár napja ismerkedni :/

Szóval csinálni akarok egy olyan magától kinyitódó ajtót, ami a bevásárlóközpontoknál is szokott lenni, hogy ha odaér valaki az ajtó elé és rálép a nyomólapra, akkor kinyitódjon az ajtó (ami egyébgént ragacsos dugattyúból meg üvegből van). Nagy nehezen meg is csináltam vöröskőporral, mire rájöttem, hogy így ha ráállok a nyomólapra, akkor a dugattyú kinyomja az üvegeket, magyarul úgy becsukódik, én meg úgy akarom, hogy alapból legyen kinyomódva és ha ráállok a nyomólapra, akkor húzódjon vissza. Neten keresgéltem egy kicsit és találtam valami olyat, hogy vannak ilyen logikai kapuk vagy mik, köztük a NOT-kapu pl. ami szerintem nekem kéne, mert az elvileg megfordítja az ilyen parancsokat, csak az a baj, hogy hiába volt még ábra is hozzá, nem értettem belőle semmit...Szóval valaki el tudná magyarázni, hogyan csinálhatnám meg? ._.

2015. aug. 17. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Heló. Igazából csak annyi a dolgod, hogy meg kell fordítani a jelet. Ezt úgy tudod elérni, hogy a jel útjába kell raknod egy vöröskőfáklyát, ami egy blokkon helyezkedik el (lehetőleg ne üveg legyen, mert az nem vezeti a jelet :D) és így már meg is fordítódott a jel, tehát a dugattyúk ki vannak nyomódva mert a vöröskőfáklya adja neki a jelet, de ha rálépsz a nyomólapra akkor ugye a fáklya kialszik tehát kinyílik az ajtó :) Renélem tudtam segíteni
2015. aug. 17. 22:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, leegyszerűsítve így néz ki : [link]
2015. aug. 17. 22:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Kösziii *_*
2015. aug. 18. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!