Windows helyett mi?
Linux disztrók közül én a Debian-ra épülöket ajánlom.Azok küzöl is a Xubuntu-t.Nem kell hozzá sok tudás.Telepítés egyszerű.Még annyit hogy a LINUX NEM WINDOWS!!!
A Linux nem képes megnyitni .exe fáljlokat csak Wine,PlayONLinux segítségével.
Akkor Linux.
Mivel az Ubuntuval vannak tapasztalataim, én azt ajánlanám, amiket felsoroltál, maradéktalanul tudja teljesíteni, akárcsak a többi Linux disztró.
Chrome van, VLC szintén, ami visz kb. minden létező formátumot, office-nak ott a LibreOffice, képszerkesztőnek a GIMP, stb.
Játékok szintén vannak rá, igaz nem annyi, mint Windowson,
Ehhez a legjobb rendelkezésre álló forrás szerintem a Steam.
A felülete így néz ki:
Nem szeretnék rá semmilyen Windowst tenni. Az nem baj ha nem futtatja Windowsra írt programokat, de azért nem lenne rossz ha az alapokat tudná(Chrome minimum és a Skype jó lenne). Játékok nem érdekelnek, az kizárólag a Playstation dolga.
Ubuntu már próbáltam és nekem borzasztóan( használhatatlan) laggolt, állítólag video driver probléma, de mindegyikkel ezt csinálja(még jó hogy Ubuntu certified gépről van szó...). Illetve még a Dash-t sem nagyon szeretem, számomra nem átlátható.
Tom Benko,ha el akarod riasztani a linuxoktól,akkor bizony arch.
kedves kérdező,van több mint 3000 disztro 3 nagy családba,plusz 100 körül független disztro.
amit leítál követelményt,az nagyjából a Zorin OS.
ha nem debian alapút akarsz,akkor fedora vagy opensuse.
próbáld ki őket,és neked kell eldönteni,hogy melyik neked a legalkalmasabb.
Lehetőleg mindegyiknek adj legalább egy hetet,hogy kiismerd az ismeretlent.
Zorint-t azt nem ajánlom.Egy agyon forkolt sz@r ráadásul egy bughalmaz...
Háát...A Fedora Roling Release elv alapján frissül(de nem az!).Az RH "teszt rendszere".A legújabb csomagok találhatók benne.Ugyan az az elv az OpenSUSE-ban is.Bármikor megtörhet.
Én akkor is a Xubuntu-t ajánlom.
@Tom Benko.Tudom hogy te jobban értesz a Linux-hoz mint én( a hozzászólásaidból szürtem le)de én akkor sem ajánlanám kezdőknek az Arch-ot.Mert nem kezdőknek való.Ráadás egy vérbeli Roling Release.Ami ha megtörik fél nap Google-zni kell ha megtörik.De ha értene hozzá bátran ajánlanám az Arch-ot,az egyik legnépszerübb otthoni disztró az Ubuntu,a Fedora,OpenSUSE és a Slacware melett(Debian és a Cent OS inkább szerverre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!