Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet egy programot...

Hogyan lehet egy programot megnyitni többször?

Figyelt kérdés
Ha pl játszok egy MMORPG játékkal, és több karaktert szeretnék használni, hogy nyithatom meg többször ezt a programot? Esetleg egyszerűbb programokat hogyan lehet virtuális gép nélkül többször megnyitni?

2015. aug. 8. 11:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az MMORPG játék többszöri indításának eldöntéséhez szükséges ismeretekkel nem rendelkezem, de okulásképpen megosztok egy tapasztalatot.

Nem tudom, a TCUP mennyire tekinthető egyszerű programnak, de van benne beállítható opció: indítható/nem indítható több példányban. Ebből az következik számomra, hogy legalábbis programozható az egy/több példányban indíthatóság opciója. Hogy MMORPG játék programozója hogyan döntött - ha egyáltalán - ennek az opciónak a kezeléséről, az kérdés.

2015. aug. 22. 20:08
 12/20 A kérdező kommentje:
Megőrítő hogy nicns egy értelmes válasz sem :D még a virtuális gépet sem vetette fel senki sem, pedig az is egy megoldás.Tegyük fel hogy a winrar egyszer nyitható meg. Hogyan lehet megcsinálni virtul machine nélkül megnyitni ujra? Vagy mondjuk a passziánszt szeretném megnyitni többször.
2015. aug. 22. 21:29
 13/20 SoulEater7797 ***** válasza:
Miért vetettük volna fel a virtuális gépet, amikor a kérdésed az, hogy anélkül hogyan lehetséges?
2015. aug. 23. 01:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Jah... Minek virtualizalni? Felesleges
2015. aug. 23. 11:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Pontosan. Ez a kérdésem hogy nélküle hogyan lehetséges. De erre sem válaszoltok :D
2015. aug. 23. 19:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a fentiekből ki kellene tudnod következtetned a választ. Ha egy programot úgy írt meg a programozója, hogy lehessen több példányban indítani, akkor fogod tudni több példányban indítani. Ha úgy írta meg a programozója, hogy ne lehessen több példányban indítani, akkor nem fogod tudni több példányban indítani. (virtualizáció nélkül)
2015. aug. 23. 20:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?Akkor miért lehet egy MMORPG-t többször megnyitni?
2015. aug. 23. 20:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Azert mert a fejlesztoi igy talaltak ki... ;)
2015. aug. 24. 01:17
 19/20 A kérdező kommentje:
ok. no komment .köszi a semmit :D
2015. aug. 24. 02:47
 20/20 anonim ***** válasza:

Leírtam már én is többször, ami másnak úgy látszik átment, neked nem.

Azt az MMORPG-t úgy írták meg, hogy nem figyeli, hogy benne van-e már a RAM-ban egy példánya vagy sem. Ezért tudod többször elindítani, én is ismerek ilyet (pl. Tauri WoW).

De a komolyabbakat már direkt úgy írják meg, hogy ne induljon el még egyszer, ha már látja magát a RAM-ban.

Alapból a futtató környezetet (a Windows-t pl.) nem érdekli, hogy mit hányszor indítasz el. Ezért az nem ellenőrzi. A programnak kell saját magának ellenőriznie azt. Sőt, ahol komolyabban veszik a biztonságot illetve a csalás elleni küzdelmet, ott nem csak magát keresi a program a RAM-ban, hanem más ismert cheat programokat is. (Pl. PunkBuster)

Tehát már nem is tudom hanyadjára visszakanyarodtunk ugyanoda: ha a programozó/tervező úgy döntött, hogy ellenőrzi ÉS kiköti, hogy csak egy példányban futhat a programja, akkor az így is lesz. Ha pedig nem foglalkozik ezzel (szándékosan vagy egyszerűen nem gondol erre a problémára), akkor simán elindul több példányban.

A virtuális gép pedig nagyon egyszerű okból működik: minden egyes virtuális gépnek különálló, független virtuális RAM-ja van. Ezért nem érdekli a B virtuális gépben éppen elinduló programot, hogy az A virtuális gépen már fut egy példánya.

Az meg röhejes, hogy kikötsz valamit (virtuális gép nélküli megoldást kérsz), aztán az a problémád, hogy nem írja senki sem azt, amit kikötöttél... De ezt is írta már más.

Nem megy az olvasás vagy trollkodsz?

2015. aug. 24. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!