Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van két OEM kód?

Miért van két OEM kód?

Figyelt kérdés

Tavaly kaptunk a Digitális Miskolc pályázattal két laptopot. Mindkettőn Windows 7 Home Premium van, és mindkettő alján van serial kulcs. A Windows OEM kulcsot jelez. Azonban én az egyik laptopon található kulcsot felhasználtam az asztali gépepnél, ahol aktiválódott a Windows és egy másik OEM kulcsot kapott a gép. Most akkor az a matrica akkor lett volna jelentős, ha pl. újratelepítik a laptopon a Windowst, és akkor azzal lett volna aktiválva, nem az eredeti kulccsal?

Másik kérdésem, hogy ezt az OEM licencet hogyan tudom eltávolítani az asztali gépemről? Mert most ahhoz van kötődve, mivel OEM. De elvileg ezt nem lehetne, mivel a laptophoz is kötődik valami.

2015. aug. 8. 11:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Az OEM kulcsok sajátossága, hogy ahhoz a géphez kötődnek, amelyen először aktiválják őket. Nem tudom ki telepítette a Windowst azokra a laptopokra, de már eleve aktiválva kellett volna érkezniük.

Azt tudom javasolni, hogy hívjátok fel a céget, amely a pályázat keretében a gépeket szállította, vagy a Microsoft Magyarországot, hátha tudnak segíteni: [link]

2015. aug. 10. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!