Hogyan tudom Photoshop CS5-tel láthatóvá tenni az elmosódott, rosszul látható képet?
Szasztok. Van egy fénykép egy templomi freskóról, amelyen amiatt, hogy a színek nagyon elmosódtak, alíg lehet észrevenni a részleteket. A kép nagyrészt sárga alapon, elmosódott barna/vörös vonalakból, és valamilyen redőnyszerű függőleges csíkokból áll (ezek is a freskó részei), amelyek még többet rontanak a kép tisztaságán. A photosop cs5-tel próbáltam javítani a képen, a szűkös ismereteim szerint, mostan jobban láthatók a részletek, azonban a hátteret nem sikerült elhalványítanom, azért, hogy a részletek és a vonalak kivehetőbbek legyenek. Ugyanúgy nem sikerült eltűntetnem a függőleges redőnyszerű vonalakat sem. Kérlek, valaki írja meg, hogy mit kell tennem. Csatolom a szóban forgó képeket is: az eredetit és azt, amelyen dolgoztam, hogy kivehetőbb legyen.
Köszi.
Az eredeti:
Az eredmény:
Ez egy magyar tutorial videó, ami teljesen érthető és követhető szerintem egy kezdő Photoshoposnak is. Bár lehet, hogy a te fotódhoz, ahol ilyen apró részletek vannak, nem feltétlenül a legjobb, de azért érdemes végignézni.
https://www.youtube.com/watch?v=QJdbpdm5mqg
Vagy a Filter menüben keres ki s Sharpent, azon belül pedig az Unsharp Maskot. Utána pedig a csúszkákkal kísérletezd ki, hogyan lesz a legjobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!