Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A 14 vagy a 15-ös Ubuntut...

A 14 vagy a 15-ös Ubuntut töltsem le?

Figyelt kérdés

Ki szeretném próbálni a laptopomon az Ubuntu 14-et vagy 15-öt.

Na most a honlapjukon azt írják, hogy :

Ubuntu 14.04.2 LTS

Az Ubuntu 2014 áprilisában megjelent, hosszú távon támogatott változata, 2019 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.

Ubuntu 15.04

Az Ubuntu 2015 áprilisában megjelent változata, 2016 januárjáig biztonsági frissítésekkel.

Melyiket érdemesebb?

#Ubuntu #15 letöltés
2015. júl. 13. 16:45
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nos ahhoz , hogy a Debiant "könnyen kezelhető otthoni rendszerré gyúrjuk" ahhoz feles egy "új" os-t létrehozni. Én például mindig a legújabb stable verziót használom és mindenből ami kell friss szoftvereket kapok , a backports repositorynak köszönhetően. Akár testinget is lehetne használni , hiszen abból készülnek az ubuntuk is.

Mint/ubi elterjedtsége hoz néhány egyértelmű előnyt elsősorban a Debian , de a többi linux usernek is ,mivel szoftvergyártók amennyiben hajlandóak foglalkozni a linuxal (először) a legnépszerűbb disztrókra írnak meg minden programot (steam , opera stb)vagyis az ubuntura. Szellemes módon az opera oldalán is hónapokig ki volt írva , hogy "only ubuntu", holott egyértelmű , hogy Debianra is ugyanúgy kompatibilis a deb csomag. Emellett még létrejött egy elég segítőkész közösség is körülötte , én kb dióhéjban ennyit tudok írni ennek a rendszernek a javára.

Kb annyival könnyebb használni a Debiannál , hogy alapból be van rajta állítva minden (csak legfeljebb szarul) , tulajdonképpen már csak használni kell. (az más kérdés , hogy annyi idő alatt míg települnek rá a frissítések a debiant is bőven belehet állítani)

2015. júl. 13. 23:40
 22/23 anonim ***** válasza:
Savarianpunk, egyetértek, direkt próbáltam hangsúlyozni, hogy >kezdő< oprendszernek javaslom inkább mondjuk a Mintet. :)
2015. júl. 14. 00:06
 23/23 anonim ***** válasza:

Egyik Ubuntut se töltsd le. 6 évig használtam, ismerem. Egy gusztustalan búghalmaz. Még az LTS is. Az Elementary OS viszont még az Ubuntunál is pocsékabb. Igaz, hogy jól néz ki, de ritka ostoba rendszer. Ráadásul még instabil is.

Ha Debian alapú kell, akkor inkább a Mintet javaslom. A 17-es is hosszú távon támogatott. Hiába épül erre a borzadályra, stabilabb.

2015. júl. 15. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!