A 14 vagy a 15-ös Ubuntut töltsem le?
Ki szeretném próbálni a laptopomon az Ubuntu 14-et vagy 15-öt.
Na most a honlapjukon azt írják, hogy :
Ubuntu 14.04.2 LTS
Az Ubuntu 2014 áprilisában megjelent, hosszú távon támogatott változata, 2019 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.
Ubuntu 15.04
Az Ubuntu 2015 áprilisában megjelent változata, 2016 januárjáig biztonsági frissítésekkel.
Melyiket érdemesebb?
Akkor Arch,Gentoo pont kezdőknek való. :D
AntiX se rossz de akkor a Google lesz a legjobb barátod.
Két év Windows 8 után tértem vissza a Windows 7-re. Ugyebár ezeknek is megszűnik előbb-utóbb a támogatottsága és a Windows 10-re már azért nem akarok váltani, mert az már tényleg mindent felügyel, mindenbe belelát.
Gondoltam, akkor már inkább beletanulnék valami újba.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
Itt leírtunk mindent róla.
" mert az már tényleg mindent felügyel, mindenbe belelát. "
Ezt már a 95-ös verzió is végezte , csak akkoriban még nem látott napvilágot ennyi cikk ilyenekről , most meg már nyíltan felvállalják , hogy csak kémkedésre használják az új ficsőröket :D
Viszont ha az adatvédelem is a céljaid között szerepel akkor főleg a Debian a jobb választás mivel pl az Iceweasel (Firefox fork) számos privát szférát óvó beállítást is tartalmaz , úgy hogy tud mindent amit a firefox.
"A distrowatch szerint a Debian lassan beéri az Ubuntut."
Ne felejtsük el, hogy a Debian alapvetően nem otthoni asztali operációs rendszer, inkább szerver feladatokra van kihegyezve. Működik persze otthon is, de nem az a fő célja a fejlesztőknek.
Az Ubuntu célja pont az, hogy könnyen kezelhető otthoni rendszerré gyúrja. (Hogy mennyire sikerült, az más kérdés.) A Linux Mint célja is ugyanez, csak ők az Ubuntu hibáit próbálják javítgatni.
Én speciel Mint párti vagyok, ha kezdő Linux disztróról van szó. (LTS)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!