Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A 14 vagy a 15-ös Ubuntut...

A 14 vagy a 15-ös Ubuntut töltsem le?

Figyelt kérdés

Ki szeretném próbálni a laptopomon az Ubuntu 14-et vagy 15-öt.

Na most a honlapjukon azt írják, hogy :

Ubuntu 14.04.2 LTS

Az Ubuntu 2014 áprilisában megjelent, hosszú távon támogatott változata, 2019 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.

Ubuntu 15.04

Az Ubuntu 2015 áprilisában megjelent változata, 2016 januárjáig biztonsági frissítésekkel.

Melyiket érdemesebb?

#Ubuntu #15 letöltés
2015. júl. 13. 16:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Na az utóbbiakról még nem is hallottam. :D
2015. júl. 13. 17:19
 12/23 anonim ***** válasza:

Akkor Arch,Gentoo pont kezdőknek való. :D

AntiX se rossz de akkor a Google lesz a legjobb barátod.

2015. júl. 13. 17:20
 13/23 A kérdező kommentje:

Két év Windows 8 után tértem vissza a Windows 7-re. Ugyebár ezeknek is megszűnik előbb-utóbb a támogatottsága és a Windows 10-re már azért nem akarok váltani, mert az már tényleg mindent felügyel, mindenbe belelát.

Gondoltam, akkor már inkább beletanulnék valami újba.

2015. júl. 13. 17:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Viccet félretéve.A Linux nem egy rendszer hanem egy kernel amire disztrók épülnek.Mi elött kiprobálnád olvass sokat a Linux-ról.Van magyar nyelvű.A disztrók kezelhetőségben,sebességben térnek el egymástól.
2015. júl. 13. 17:27
 15/23 anonim ***** válasza:
2015. júl. 13. 17:29
 16/23 anonim ***** válasza:
57%
Nameg legfőképpen abban, hogy az egyikben többezer user teszteli hónapokig/évekig a csomagokat, míg a másik fajta mindenből belehányja a legfrissebbet, másnap installert készít hozzá, és elnevezi stable kiadásnak. (ez utóbbi a túlnyomo többség :-/ )
2015. júl. 13. 17:29
 17/23 anonim ***** válasza:

" mert az már tényleg mindent felügyel, mindenbe belelát. "

Ezt már a 95-ös verzió is végezte , csak akkoriban még nem látott napvilágot ennyi cikk ilyenekről , most meg már nyíltan felvállalják , hogy csak kémkedésre használják az új ficsőröket :D

Viszont ha az adatvédelem is a céljaid között szerepel akkor főleg a Debian a jobb választás mivel pl az Iceweasel (Firefox fork) számos privát szférát óvó beállítást is tartalmaz , úgy hogy tud mindent amit a firefox.

2015. júl. 13. 17:30
 18/23 anonim ***** válasza:
A distrowatch szerint a Debian lassan beéri az Ubuntut.De a Mint elönye behozhatattlan.
2015. júl. 13. 17:41
 19/23 anonim ***** válasza:
imdb-n meg a dark knight lenyomta a pulp fiction-t - és akkor mi van? :->
2015. júl. 13. 17:58
 20/23 anonim ***** válasza:

"A distrowatch szerint a Debian lassan beéri az Ubuntut."

Ne felejtsük el, hogy a Debian alapvetően nem otthoni asztali operációs rendszer, inkább szerver feladatokra van kihegyezve. Működik persze otthon is, de nem az a fő célja a fejlesztőknek.

Az Ubuntu célja pont az, hogy könnyen kezelhető otthoni rendszerré gyúrja. (Hogy mennyire sikerült, az más kérdés.) A Linux Mint célja is ugyanez, csak ők az Ubuntu hibáit próbálják javítgatni.

Én speciel Mint párti vagyok, ha kezdő Linux disztróról van szó. (LTS)

2015. júl. 13. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!