Mivel az Xp már elavult, ezért azt már nem szeretném visszarakni, se linuxot. Tehát az a kérdésem, hogy ezzel a géppel a Win 7 vagy a 8.1 menne jobban? Most a 7 van fent és elég tűrhető sebességgel megy.
Xp-t már biztos nem rakom vissza, mivel a win 7 is megy rajta normálisan. Csak az érdekelne, hogy a 8.1 gyorsabb lenne-e mint a 7, ugyanis a 8.1-et táblagépekre is ráteszik, ebből gondolom, hogy jobb lenne.
2015. jún. 23. 18:15
3/11 anonim válasza:
Ha már szoba került a Linux.Tehetsz vele egy probát.Linux nem egy rendszer hanem egy kernel amire disztrók épülnek.Van több 100 disztró.Jó a hardware támogatottságuk,gyorsak és stabilak(tisztelet a kivételnek).Kezdésnek telepíts egy külön particióra Debian LXDE felülettel.Grafikus felületen tudod telepíte,a drivereket felsimeri,a VGA drive a driverkezelőben.Ha a Windows mellé telepíted létre hoz 1 grub menüt amivel ki tudod választani hogy melyik OS-t inditod.A Linux nem indit el Windows-os programok.De van rá chatkliens amibe minden benne van(facebook,MSN),böngésző(Firefox,Opera,Chrome)és a legtöbb alapprogram megtalálható Linux-on.Nem kell rá vírusírtó.Ha meggyöztelek itt a link: [link]
2015. jún. 23. 18:30
4/11 A kérdező kommentje:
Egyszer már próbáltam, de sajnos nagyon sok gondot okozott, hogy nem mennek a windowsos programok, tehát ezt inkább kihagynám.
2015. jún. 23. 18:41
5/11 anonim válasza:
Mert a Linux az nem Windows.2 külön álló rendszer
Linux:Unix-szerű
Windows:NT alapú.
Melyik disztróval tettél probát?Milyen Windows-os programok nem futottal rajt?
2015. jún. 23. 18:45
6/11 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy sok olyan programra lett volna szükségem, ami csak windowsra van. Biztosan maradok windowsnál, csak az a kérdés, hogy 7 vagy 8.1?
2015. jún. 23. 18:48
7/11 anonim válasza:
Akkor nem gyöztelek meg.:D
A témához:Vegyél ki minden felesleges szolgáltatást.Kapcsold ki az aerót.Kapcsold ki a pompát és a csicsát.
Böngészőnek:Opera,Seamonkey.De nem tudom hogy van ideged a 7-hez 1GB rammal.Nálam a 2-nél is kicsit fagyogatni szokott.
Driverek vannak hozzá vagy fennt vannak a gépen?Víruírtó és hasonlóak?
2015. jún. 23. 18:55
8/11 A kérdező kommentje:
A Win 7-nél ezzel kezdtem, hogy minden felesleges dolgot kikapcsoltam, viszont az aero-t meghagytam, hogy nézzen is valahogy ki a rendszer. Lefutattam az MS kompatibilitás ellenörzőjét és szerinte van mindenhez driver. Vírusírtó is vant fent. (MS Security Essentials)
Szerintem használtan veszek bele még 1 vagy 2 GB memóriát és akkor azzal sem lesz baj.
2015. jún. 23. 19:09
9/11 anonim válasza:
VGA driver?Mert az kellene.A gyártó oldalról szedd le(AMD,Intel,Nvidia...).
2015. jún. 23. 19:11
10/11 A kérdező kommentje:
Az is van. Csak az UEFI miatt nyavajgott ez a kompatibilitás ellenörző, de szerintem ez nem probléma. Köszönöm a segítséget :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!