Melyik a legjobb videószerkesztő gyenge számítógépen?
2 GB ram és Intel Dual Core 2 x 2,8 GHz manapság igen csak gyenge de sajna nekem csak erre futja.
Melyik a legjobb videószerkesztő program?
A Premier Pro és az After effect 30 napos teszt alatt nem győzött meg mert egy 5 perces videót is 1 vagy 2 óra alatt renderel le.
Sony Vegas is nagyon lassan dolgozik mert ugye nagyon kicsi a gép még ha 64 bit-es utasításkészletről van is szó.
Melyik a legjobb videószerkesztő program ami igazán gyors?
Windows Movie Maker
PowerDirector
Camtasia Studio 8
Ezekkel próbálkozz,bár legjobban a Movie Maker-t ajánlom.
#1 Köszönöm.
Azt szoktam használni csak a többsávos szerkesztő felületet hiányolom belőle.
mert nem árt 3 videó sáv néha hogy jobb legyen a vágás vagy épp ha vízjelet akarok rakni a videóba.
Esetleg több sávon hang is.
A Camtasia studio 8 at javaslom én is.
Bár azt megjegyzem, hogy a renderelési idő, az elsősorban a géptől függ, és nem a programtól. Ugyan azt a videót gyakorlatilag ugyan annyi idő alatt rendereli le a Vegas is, mint a Camtasia. Természetesen megegyező feltételek mellett.
A Camtasiarol nézd meg a YouTube-on a videósorozatomat.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLp2_h9n7O_fQVp75qMM53..
Van egy kisegítő lehetőség, ami gyengébb gépeken lehet aránylag jó megoldás.
Minden olyan, a háttérben futó programot, ami lényegében felesleges, le kell állítani a videoszerkesztés elkezdése előtt. Megszakítani az internetkapcsolatot, kilőni a vírusvédelmet. Elég sok erőforrás felszabadul, amit a szerkesztőprogram fel tud használni.
Csak nem szabad elfelejteni utána visszakapcsolni a dolgokat, elsősorban a vírusvédelmet.
Igazából legcélszerűbb újraindítani a gépet.
#3 Köszönöm a segítséget mindjárt utána nézek
Lajos54 köszönöm a segítséget.
Nem szokott futni a háttérbe csak ami éppen szükséges.
A vírusirtót meg nem szoktam lekapcsolni mert nem használ túl sokat. Ha éppen frissít akkor a processzorból 10~15% körül.
Persze ez tényleg egy lassú számítógép és sajna hiába akarok jobbat venni mióta leépítés volt azóta munkahelyem sincs és így még éhen is halhatok.
Az igaz, hogy némelyik víusvédelmi program nem használ TÚL SOK erőforrást, de sok kicsi sokra megy, főleg, ha nem egy erőműről, hanem gyengécske gépről van szó. Amíg gyengébb gépen használtam a Pinnacle Studio szerkesztőprogramot, nagyon jól bevált az eredetileg hozzá javasolt "EndItAll" nevezetű program. Elindítása után mindent kilőtt, amit csak lehetett, és észrevehetően jobban tudott futni a szerkesztő. Sajnos, az hiszem csak XP-ig működik.
De szerintem a manuális leállítás is ugyanilyen jó lehet, az Msconfig-ban érdemes megnézni, mik futnak a gépen.Haösszesen csak 10-15%-ot nyerünk is, meglehet, hogy észrevehetően könnyebben dolgozik a program.
Amit még kevesen vesznek figyelembe: érdemes lehet mégegy HDD-t beiktatni. Maga a program a C meghajtón legyen, de a nyers videófájl, illetve az, amit szerkesztünk, és ahova dolgozik a program, az a másikon. Az már csak elnevezés kérdése, de legyen ez mondjuk a D. Ja, és minimum 7200 rpm legyen a fordulatszáma. Ezzel a felállással sokkal könnyebben, és főképpen gyorsabban tud dolgozni a szerkesztőprogram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!