Gyenge netbook gyorsabb lenne mondjuk xubuntu-val mint windows 8-al?
Figyelt kérdés
Jelenleg windows 8 van rajta és szépen fogalmazva nem nyerne maratont. Teljesen idegen a Linux világa, életemben nem használtam. Gyors utána járás után azt találtam, hogy a xubuntu a legkisebb gépigényű és leggyorsabb rendszer. A konfig egyébként úgy néz ki, hogy Intel Atom N2600 dual core proci 1,6ghz-en, 2gb ram, Intel GMA 3600 vga. Válaszaitokat előre is köszönöm! Ja és egyébként a gépet csak netezésre használnám értelemszerűen.2014. aug. 4. 20:24
1/3 soccerway válasza:
próbáld ki a live rendszert és kiderül hogy megy. gyanítom ezt a gépet már egy youtube videó is megfekteti, azon a xubuntu sem sokat segít.
2/3 Tom Benko válasza:
Akkor nagyon gyorsan jártál utána. Erre inkább Manjaro való. Esetleg mondanám a kifejezetten vékony disztrókat (TinyCore, Slitaz, Puppy, DamnSmall), vagy az extrém testre szabhatóakat (Arch, Gentoo, LFS), bár ha még nem láttál működő Linuxot, akkor ezek komoly szenvedést tudnak okozni. De ha hajlandó vagy némi időt rászánni, és tudsz angolul legalább úgy közepes szinten, akkor érdemes az Arch-ot kipróbálni.
3/3 anonim válasza:
Nekem 1 gb ramom van, de se az Ubuntu, se a Win 7, se a Win 8 nem annyira lassú, hogy ne lehessen használni... csak a procim jobb, de elvileg az oprendszer inkább a ramot kajálja, szóval nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!