Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linpus linux probléma. Tudnáto...

Linpus linux probléma. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettem egy Acer Aspire E1 E1-522-23804G50MNKK laptopot és első bekapcsolásra a Linpus Linux fogadott. Linux részről csak az ubuntut ismerem, ez még új nekem. Csak parancssoros felület van, a startx parancsra nem reagál. Próbáltam rárakni egy ubuntu-t pendrive-ról, átállítottam a boot sorrendet, de még mindig a linpus töltődik be. A pendrive-ot már többször megcsináltam. Mi lehet a probléma?

2015. máj. 1. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
esetleg próbáld meg a fast boot-ot kikapcsolni
2015. máj. 1. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:
ja és: ezt a bios-ban keresd
2015. máj. 1. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Linpus az indok amiért a felhasználók szerint szar a linux... Rá merném tenni a nyakam, hogy Te is épp egy warezolt Windowst raknál épp rá, ha nem ismernéd az ubuntut... Az előttem szóló jól mondja, Fastboot off, aztán meglátjuk. Vagy inkább írd ki CD-re. (gondolom nincs a gépben optikai meghajtó már)
2015. máj. 1. 22:01
 4/5 tabaki ***** válasza:

A bootoláskor biztosan jól állítottad be a pendrájvot? Csak a saját hülyeségemből indulok ki, én azért szívtam, mert nem vettem észre, hogy a betöltés beállításainál kétszer látszik ugyanaz a pendrájv, egyszer USB Efi Device, egyszer meg USB HDD néven, és az utóbbit kellett volna választanom.

A Linpus állítólag nem is volna annyira rossz rendszer, csak éppen soha nem telepítik a grafikus részét, nehogy valaki használni tudja, nyilván a tiéd is ilyen csonka példány.

2015. máj. 1. 22:45
 5/5 Tom Benko ***** válasza:

Pendrive-on aktív a boot partíció? UEFI-s gépen kicsit neki kell esni, nézd meg, miről hajlandó bootolni, olyanra formázd a cuccot. Érdemes megpróbálkozni a pendrive-ra iis készíteni egy EFI partíciót a megfelelő shell-lel, és úgy bootolni. Ezt az ArchLinux telepítője pl. lazán megoldja.

Kis segítség: [link]

2015. máj. 2. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!