Linux Mint GPT-re?
Windows 8.1 mellé szeretném telepíteni (sajnos muszáj megtartani) és bár uefi nincs, de a windows GPT táblával települt. Ezzel nem is lenne gond. A problémám ott kezdődik, hogy a telepítő nem enged létrehozni új partíciót. Próbáltam gparted-el is, de ezt kaptam:
Úgy tekint rá, mintha mbr lenne. Mi a megoldás? Állítólag Ubuntu már támogatja ez pedig arra épül. (A legfrissebb 'Rebecca' release!)
Valaki tud erre egy gyors és (fájlok szempontjából) biztonságos megoldást?
Köszönöm.
Ezt tudom (olvastam a hibaüzenetet, innen jöttem rá, hogy úgy tesz, mintha MBR lenne). De a GPT-ben nem csak 4-et lehet...
A kérdés továbbra is az, hogy most mit csináljak?
Nem sok kedvem van újratenni a windows-t MBR-el. (1 napos meló, mire mindent felteleptek és beállítok rajta.)
Esetleg van-e valami trükk amivel ki lehet kényszeríteni a linuxból a gpt ismeretét?
Az MBR megint mást, ne keverd.
A Gpaterteddel pedig vígan lehet logikai partíciókat is csinálni.
Volt már nekem 8 részre bontva a lemezem ezzel, úgy, hogy Windows volt telepítve először.
Azt hiszem nem érted a problémám. Gpt != gparted
Nem keverek semmit! :)
Ebben te nem fogsz logikait létrehozni... A kérdésem, hogy ennek a használatát miképpen tudnám kikényszeríteni a linuxból? Vagy van valamilyen megoldás, hogy a windows újratelepítése nélkül megússzam?
Lehet inkább ezt próbálom meg:
Van ettől jobb megoldás a problémára? (esetleg megbízhatóbb programok?)
Bár jobban örültem volna, ha a linux hajlandó támogatni a gpt-t de ha nincs más ez is megteszi...
Jó, ezt a megoldást is buktam! :)
Most, hogy végigolvastam, ehhez üres HDD kell. Úgy nem nagy kunszt. Így bárki megtudja csinálni egy diskpart-al is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!