Ubuntu 14. 04 HDD probléma! Mit tegyek?
Sziasztok. Gondoltam kipróbálom mit is ad az ubuntu rendszer. Na de lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom megnyitni a 2 másik vinyómat. (SSD-n van az OP) Mivel mindenem a vinyókon vannak így eléggé fontos lenne belelépnem. Ezt a hibaüzenetet írja amikor megnyitnám:Error mounting /dev/sda1 at /media/indigo/Hitachi 2TB: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda1" "/media/indigo/Hitachi 2TB"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda1': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
Nagyjából értem mit ír de ez akkor is kínai. Valaki,legyen szíves írja már le mit is kell tennem.
1#
Semmiképp ne formázz, ha nincs is másik os akkor is könnyedén vissza tudod kapni az adataidat. Írj privátot és megbeszéljük.
"The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume snd shutdown Windows fully"
Ez azért elég egyértelmű hibaüzenet, még a teendőt is megmondta. :)
Esetleg az ajánlott opcióval mountold:
sudo mount -o ro -t ntfs /dev/sda1 /mnt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!