Miért nem hiszik el az emberek, hogy a Linux azért gyorsabb, mint a Windows, mert a Windowshoz képest semmi sincs benne?
A vitának onnan kellene indulnia, hogy mindkét oldal minden szoftverét legálisan használja-e vagy sem.
Mert ha kalóz-vindóz és tört total commander áll szembe a GPL GNU/Linuxszal, akkor nincs miről beszélni. Én legalábbis nem állok szóba tolvajokkal általában, nem olyan családból származom :)
Aztán, ha ez megvan, akkor kár is tovább vitázni. Mindenki használja azt, ami tetszik neki, ha a pénzéből és az idejéből telik rá.
Mondjuk a kérdező gondolom nem ismeri a Linuxot, ha olyan kijelentéseket tesz, hogy "üres az egész rendszer" meg "Tűzfal sincs rajta például, Windowsban van".
Lehet, hogy azért, mert nem hisznek el minden badarságot, mint te? Vagy csak kíváncsiak, és utánaérdeklődtek? Vagy ki is próbálták? Vagy tíz éve használják, és elégedettek vele? Esetleg nap mint nap a kezük alatt van mindkét rendszert, és képesek összehasonlítani?
Nem vagyunk egyformák, Kérdező. Csak kevés emberben munkál a tájékozatlanságnak, a gyermetegségnek és a rosszindulatnak az a robbanó elegye, amely téged efféle provokatív kérdésre indított, talán ezért találkozol oly' ritkán a magad szája íze szerinti véleménnyel. De lehet, hogy többen értenek veled egyet, mint gondolnád, csak szégyellnek butaságot butaságra halmozni és valótlanságokat állítani nagyobb nyilvánosság előtt. Ványadt nyárspolgári szemlélet, de nem mindenki születik vezérnek. Ők a te hátországod, ne vesd meg őket a gyávaságuk miatt.
Tűzfal van benne alapból, gufw-vel csak pár kattintás beállítani és kifejezetten jól működik.
Valóban vannak olyan eszközök amik nem, vagy csak korlátozottan működnek linuxon.
A vírus részében lehet igazság.
Amúgy szerintem nem sokkal gyorsabb, sőt ha itt tartunk és alternatívákat vesszük. Total commander/Krusader. a Krusader lassaban tölt be, a többi nekem nem alternatíva.
Google chrome, se sokkal gyorsabb indításkor.
Bár egyszerre több dolog is futhat lassulás nélkül, nem kell töredezettségmentesíteni, legalábbis ha linuxos filerendszert használok. Nálam a "d" meghajtó ntfs-s és az is marad hiába nem használok most egyáltalán windowst, de egyszer kellhet. Sajnos linuxra nem találtam töredezettség mentesítőt, ezért néha szintén szeret kerregni pl hd filmek nézésekor.
# 28 nagy tévedés,a krusader gyorsabb a total commandernél.
sőt,zip kicsomagolásba és video renderelésbe fényévekkel gyorsabb a linux,amit saját magam teszteltem le,és videót is raktam róla youtubera.
a kérdező meg szerintem hallotta egy ismerősétől,hogy annak a barátja látott olyan embert a buszmegállóban,aki használ linuxot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!