Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Utorrent ultra magas ram...

Utorrent ultra magas ram használat. Rossz beállítás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a problémám hogy mikor bekapcsolom a gépet a ram használat kb 27-30%. Úgy 3 hétig azt hittem hogy besz@rt a lapom mert 45percen belül ez szép lassan felmászik 90-99% Ha leállítom az utorrent-et leesik normálisra és úgy is marad. Próbáltam a Vuze klienst is de ott is ez volt. Beállítás probléma? 8gb ram, Fx6100, 7970.

2015. ápr. 19. 10:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Úgy vettem észre amúgy, hogy ez inkább utorrent 3.x.x verzióknál vehető észre, 2.x.x verzióknál nincs ilyen probléma, azoknál viszont nálam gyakran lemeztúlterhelés jelentkezett még úgy is, hogy feljebb vettem az átmeneti tárat.

Most feltettem a Bittorrent-et (7.9.3 Pro), beimportáltam a torrenteket és a beállításokat, egyenlőre nem ment 50% fölé (43%-on van egy ideje), úgy hogy várok vele.

Egyébként érdekes, de ez a szar utorrent is csak akkor zabálja a memóriát és eszi a lemezt, ha felfele töltök, ha leállítom az összes torrentet, akkor megint visszaesik a memóriahasználat, viszont ha újra elindítom, akkor szépen kezd vissza menni. Nem tudom, hogy pont feltöltésnél miért zabálja a memóriát, de kezd elegem lenni belőle, főleg hogy mikor 90% fölött van a memóriahasználat, akkor már használhatatlanná válik a gép.

Ha beválik a Bittorrent, akkor az utorrentet legyalulom a gépről az biztos.

2016. jan. 13. 17:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Na, elszóltam magam, már 44% :D

De nem baj, várok nap végéig, aztán majd leírom a tapasztalataimat.

Egyébként azon gondolkozok, hogy nem-e egy beállítás az, ami ezt csinálja, mert már régóta egy beállítást használok és gép újratételkor is azt mentem, majd állítom vissza és ugye az utorrent és a bittorrent valamennyire azonos is, főleg hogy a fejlesztő is közös (már ha jól tudom), bár az nem létezik, hogy egy ilyen problémát ne tudnának megoldani.

2016. jan. 13. 17:44
 13/21 A kérdező kommentje:
Én vagy 4 féle klienst próbáltam de nem hozott változást. Lehet valami hardveres.
2016. jan. 13. 18:06
 14/21 anonim ***** válasza:

Most úgy látszik, hogy Bittorrentnél is ezt csinálja mert már 52%-nál jár ez a .... selejt.

Nem hinném amúgy, hogy hardveres, bár az az érdekes, hogy a legtöbb embernek akinek ilyen problémája van, annak szintén 8 GB memória van a gépében, bár ez még nem ok arra, hogy erre fogjuk.

Esetleg még a memória típusa is lehet, hogy esetleg amit oda ír ki azt nem törli, bár az is érdekes, hogy leállítás után meg rögtön törli.

Legszívesebben megpróbálnám újratelepíteni a klienst és tisztán bekonfigurálnám és újra letölteném meg betallóznám a torrenteket, de 190 torrentet letölteni és betallózni nem túl könnyű, ráadásul míg egyesével ellenőrzi őket az egy évszázad. Kész vicc, főleg 2016-ban.

2016. jan. 13. 18:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Na, visszaváltottam 2.2.1-re és azóta nincs ilyen probléma, a memória 16-22% között mozog, amit a rendszer és a kliens használ, ha kell, most nincs fölös memóriahasználat és egyenlőre még a lemezek se túlterheltek, holott megy már pár órája.
2016. jan. 13. 20:52
 16/21 A kérdező kommentje:
És tényleg jó O.o ez fura mert egy csomó klienst kipróbáltam. Köszönöm, megy a zöld kéz! :)
2016. jan. 14. 19:17
 17/21 anonim válasza:

Nekem 12Gb RAM-om van és 3-as utorrentem. szintén felzabálja szép lassan a memóriát és ha kell valami már programnak a hely akkor nem szabadítja fel.

300 torrent van a kliensben.

Szerintem valahogy ütemezni kellene, hogy a windows naponta leállítsa az utorrentet és indítsa újra.

2016. jan. 30. 13:52
 18/21 anonim válasza:

Utorrent futott, memória használat 75 - 86% között ingadozott.

Lefuttattam az ESET online vírusirtót. 14 fertőzött fájl találat volt, mind köthető volt valamilyen torrenthez, vagy magához az utorrent programhoz. Fertőtlenítés után minden működik stabilan, RAM használat 24-36% napok óta. A vizsgálat indításakor állítsd be a veszélyes alkalmazások keresését is! Megjegyzem, hogy előfizetéses, jogtiszta NOD32 fut a gépen, de ezek így is be tudnak jutni. Remélem segíthettem.

2017. jan. 10. 17:07
 19/21 anonim válasza:
Elbíztam magam :( Ma reggelre megint 70% volt a memória használat. Az utorrentet teljesen töröltem. Több oldalon is olvastam, hogy bitcoin bányász programot adnak "ajándékba", a frissítés során. Valószínűleg nálam is ez lehet. Most újra telepítek, kíváncsi leszek az eredményre. Ha valakinek van tapasztalata szívesen vennék jó tanácsokat.
2017. jan. 12. 07:22
 20/21 anonim válasza:
Utorrent újra telepítése után. kiválogattam a .torrent fájlok közül a feltűnően nagy méretűeket (100 k felett). Ezeket a gyanús torrenteket töröltem. A fertőzés neve : Win32/Fusioncore.K Jelenleg folyamatosan 30-34% a RAM használat, és az adatforgalom is jelentősen csökkent.
2017. jan. 14. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!