Utorrent ultra magas ram használat. Rossz beállítás?
Szerintem ne foglalkozz vele. Csak azért használ ki ennyit a rendszer mert megteheti. Amint indítasz egy másik programot és kell neki a memória felszabadítja és lesz elég. Jobb, ha a memóriát használja, mert elvben csökkennek a lemezműveletek, ami egészségesebb a hardverre nézve. Én például pont ezt szeretném elérni ami neked probléma.
A haladó beállításokon nem változtattál? Konkrétan a Lemez cache-re gondolok. Ha nincs pipa "Régi blokkok törlése a gyorsítótárból" előtt, akkor nem üríti a memóriát és a maximális elérhető (beállított) mennyiséget használja.
Nálam is ez a probléma, szintén 8 GB RAM és induláskor csak olyan 20-30%-ot használ, utána pedig szépen lassan elkezd növekedni a memóriahasználat és olyan 98-99%-nál megáll, ha pedig bezárom az utorrentet, akkor rögtön lecsökken.
De az a vicces, hogy a feladatkezelő nem mutatja, hogy a kliens annyit használna, egy ideig én is csak néztem, hogy mi van, esetleg valami vírus írja tele a memóriát, vagy a Windows hülyült meg, aztán kiderült, hogy a kliens az, ja és az a legjobb, hogy közben a rendszer lemez is 0-100% között ugrál, csak akkor azt nem értem, hogy minek használja a memóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!