Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux-on ffmpeg-el hogy lehet...

Linux-on ffmpeg-el hogy lehet videót felvenni?

Figyelt kérdés

Az ffmpeg-et próbálgatom Linux-on,parancs sorból használni hogy videót vegyek fel,de eddig nem nagyon akar sikerülni.

A dokumentációját átnéztem,de nem igazán értem még mindég hogy kell használni.

Addig sikerült eljutnom hogy videóban avi formátumban rögzítse mit csinálok a gépen de van 3 gondom.

Az egyik az hogy a kép folyton vibrál.

Másik pedig az hogy nem tudom hogy lehet beállítani hogy milyen videókodecet használjon.

Átnéztem a dokumentációjában milyen kodec-et támogat,de nem tudom hogy kell beírni hogy el is fogadja.Például írja hogy MPEG-4 kodec-et támogatja,de ha így írom be,nem fogadja el.Egy youtube videóban láttam hogy úgy írták be smsmpeg4v2 és így elfogadja így tudtam videót felvenni,de a videó vibrál és nem tudom mégis hogy lehet másik codec-et használni vagy milyen beállítással tudnák javítani ezen.

Honnan tudjam hogy írjam be a codec nevét hogy elfogadja?Vagy ha telepíteni kell codecet hogy tudok telepíteni?

A harmadik gondom pedig az hogy sehogy sem tudom rávenni hogy hangot is vegyen fel ne csak videót.

Próbáltam hogy beírtam -acodec msmpeg4v2 el is fogadta,de hangot nem fett vel.

Szóval valaki,aki használta,használja,tudna nekem legalább csak egy példát írni hogy lehet videót hanggal együtt is felvenni?

És esetleg valami infót tudnátok linkelni a kodec-ekről?

Nem a listáról amit támogat,mert azt én is megtaláltam hanem hogy lehet őket használni,beállítani?

Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.

Semmi extrát nem akarok csakhogy videót rögzítsen,hanggal együtt,vibrálás nélkül.

2012. ápr. 7. 13:17
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!