Milyen operációs rendszert telepítsek?
Sziasztok!
Egy HP Compaq 8510W laptopom van. Szeretnék kipróbálni a Windowson kívül más Op rendszert is. De jó lenne, ha driver támogatás is lenne a géphez. Nvidia Quadro FX 570M videokártya, új lenyomat olvasó, lightscribe dvd író.
attól függetlenül kipróbálhatod liveként őket(amit nem kell telepíteni, csak elindul és kipróbálhatod)
mondjuk evvel kinyomod őket usb-re
ezek a népszerűek, az ubuntusnál az ablakkezelők és esetleg az alap programok másak, de bármelyik rendszerre olyan ablakkezelőt raksz amilyet akarsz, én az javaslom kezd az ubuntukkal(ebből a lubuntu és a xubuntu a legkisebb az erőforrás igénye):
Debian (gnome)
Fedora (gnome)
Linux Mint (több is van: cinammon(ez a linux mint közösség fejleszti(tudtommal)), mate, stb. weboldalon ki van írva)
OpenSUSE 32bit
OpenSUSE 64bit
Ubuntu
Ubuntu Gnome (gnome ablakezelővel)
Kubuntu (KDE ab.)
Lubuntu (LXDE)
Xubuntu (xfce)
"Win 8-ba már csak E-mail címmel lehet belépni "
egyáltalán nem igaz..., lehet helyi fiókot is létrehozni
Lehetséges, nem merültem annyira bele a 8 ba.
Valami alternatív megoldást keresek, ami nem Windows, de lekezeli a gépemet normálisan. A Windowsból még az XP-vel kiegyeznék, de nem tudom telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!