Milyen operációs rendszert telepítsek fel rá?
1989 óta? Ugye nem gondolod komolyan. De ha el is írtad, hogy mondjuk 1998 óta, akkor kész csoda ha az a gép még megy.
225 MB RAM-mal egy mai korszerű böngésző sem fog futni, nem hogy még az oprendszer többi fájlja.
Természetesen új számítógépet kell vásárolni. Ennyivel illik hozzájárulni a számtech. iparhoz.
Amúgy elég zavaros a leírás. Ha pedig nincs pénz rá, mert ilyen is van, akkor kell kérni valakitől egy pár éves, de már lecserélt gépet.
Windows 7 jó választás. Ha nincs rá pénz akkor Ubuntu linux, ami ingyenes és open office irodai programcsomag, ami szintén ingyenes.
Akik azt tanácsolták hogy win7 csak 2Gb-al megy, nem mondtak butaságot. Ezek a tények.
Nem vagyok Linux hívő, de szerintem erre a gépre csak az jöhet szóba.
A gyorsaságot meg felejtsd el ! :)
Erre maximum egy linux mint-et javasolnék. Viszont vannak programok (pl böngésző) amik alapból ettől több memóriát igényelnek. Persze erre van a "virtuális memória" viszont mocskosul lassú lesz... a gép többi paraméteréről is lehet tudni valamit?
Amúgy valóban egy új gép beszerzése lenne a megoldás. És én az újra is linuxot javasolnék, hacsak nincs valami speciális program ami megköveteli a linuxot. (pl már megvásárolt könyvelőprogram vagy fogászati program, stb...) Abev megy linuxon is! Meg még egy számtalan jó megoldás létezik az átállásra és nem kell tőle félni.
Ne telepítsd újra. Az ilyen régi irodai gépek mindig tele vannak olyan programokkal, amiknek sem a telepítője, sem a licence nincs meg és a készítő is régen megszűnt. Természetesen ezek nem futnak a mai OS-eken sem és nem tudod sehonnan pótolni ezeket. Téged fognak elővenni, ha például nem érik el a '91-es szüreti bál fellépőinek adatait, amit egy Lotus 1-2-3-ban vagy ami rosszabb egy ifj. Kovács Kálmán bt. féle Clipper alkalmazásban mentettek el.
Mielőtt bármit is rendezkednél mentsd el a HDD teljes tartalmát az utolsó bitig. Nem lehet nagy lemez benne, de ezzel bevéded a segged.
#5 + 1
Egyébként maga a gép kukába való. Ma már semmire nem lehet használni. Nekem van egy vékonykliensem, mini ITX alaplappal, 400 Mhz -es VIA C3 procival 512 MB SD RAM -al, a kedvező 15W -os átlagfogyasztása miatt beállítottam torrentezős gépnek ami éjjel nappal megy. Windows 2000 SP4 van rajta. Mert az XP kínszenvedés volt vele. Nem is merek rá gondolni hogy a torrent kliensen bármi mást is elbírna.
Szerintem vidd vissza oda ahonnan hoztad.
A minap adtam el LGA775 alapú 1 magos Celeron procis kondfogot 10 eFt -ért, ennyire nincs ára a gépeknek. Pedig az egy 2005 -ös konfig volt 1 GB RAM -al csak a vinyója volt ezredforduló előtti.
Annyira meg csak nem lehetsz csóró, hogy ilyen matuzsálem szarokkal keljen kínlódnod.
Soha nem értem Ubuntut miért ajánlgat bárki is gyenge gépekre, annak kifejezetten nagy gépigénye van, hogy elfogadható sebességgel fusson.
Bármilyen Linux disztró valami minimális GUI-val (XFCE, de méginkább LXDE).
De igazuk van a többieknek: azt a gépet egyrészt nem szabad bántani, mert ki tudja mi van rajta, ami később kellhet, másrészt nem érdemes bántani, mert már böngészni sem jó.
#9... Ép hogy mükszik kis gépeken is, de ne zavarjon.
Gépigénye az Ubuntunak (és ez az Ajánlott, nem a minimum):
1magos 700Mhz-es processzor
512MB RAM
Ne keverd a Windows gépigényét a Linux/Ubuntukkal, mert ég és föld.
Jó persze, aki minden féle effektekkel telepakolja, ott nő a gépigény, de egy alap Ubuntu vagy Debian vígan elvan. Windows persze már fuldokolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!