Milyen operációs rendszert telepítsek fel rá?
Már csak azt felejtetted ki a kérdésből, hogy a hamarosan megjelenő GTA 5-öt akarod majd játszani rajta... Windows 7 vagy xp? Az egész annyira képtelen ötlet, hogy csak ugratásról lehet szó. Mentsd el azt a negyed CD-nyi anyagot, ami az évtizedek során felhalmozódott rajta, és csöndben temesd el a gépet, de lehet, hogy a falumúzeum is örömmel fogadná. A tíz évig egyfolytában égő Tungsram izzóhoz hasonló jelentőségű kis színest is lehetne írni róla, így első blikkre ez a legnagyobb haszon, amit remélhetsz tőle.
Amúgy mekkora a merevlemez, milyen oprendszer van rajta, milyen programokkal, milyen videókártya, lemezíró, nyomtató meg egyéb perifériák csatlakoznak hozzá? Honnan reméled beszerezni a drivereket? "Újra akarom tenni a rendszert, mert lehetetlenség ilyen töredezett fájlok mellett bármit is tenni." Ne is haragudj, de egy 25 éves gépnél annyira valószínűtlen, hogy a semmi gonddal nem járó töredezettségmentesítés jelentse az egyetlen problémádat, hogy olyan, mintha el sem tudnál képzelni egy ilyen régi rendszert. És a hajdani, tízezerszer lassúbb proci mellett még gyors is legyen...
Vannak ősgépekre szánt linuxok, talán valamelyik még képes életben tartani egy ilyen kövületet, de nagy kérdés, hogy azután mire használnád.
#10: Pedig bezony megfogja a sima Ubuntu a gépeket.
Én még a nyáron raktam fel a következő gépre: AMD Athon64 X2 2,5 Ghz, 1 GB DDRII 800, Nvidia 7300GS 256 MB, 80 GB SATA HDD.
Hát nem igazán voltam megelégedve a teljesítményével. Még a Windows 7 32-bit SP1 is gyorsabban futott rajta sokkal, ami ez előtt rajta volt.
"Windows ME vagy 98SE:)"
Mire a szmájli? Hogy ezzel a mosolyogni való túlzással tódítod az eddigi ötleteket, múlod alul a használhatatlanságban az említetteket? Hát figyu, ha komolyan vesszük a nyolcvankilences dátumot: Nemcsak a folyó évtől vagyunk negyedszázadnyira, de 6 évre vagyunk még a nagy változást hozó Windows 95-től, 9-re a 98-astól, és 11-re a milleniumtól, amely az ME nevét adta. Lehet, hogy ezek már mind túl modernek hozzá. Egy 89-ben naprakész gép esetén még az sem kötelező, hogy egyáltalán bármiféle 32 bites rendszer elinduljon rajta.
Pláne egy windowshoz szokott ember aki meglátja a linuxot azt csak nézeget h mi is van meg merre miért az mi ott, azt a internat megyen e rajta ? :O
Mind1 a gyors és biztonságos dolog is elhasalt, ez akkor lesz az amikor odaadod valakinek, hogy nosztalgiázzon vele vagy akár szétszedje összerakja. Hardveraprón mondhatni bagóér kapsz használtba ennél 10x jobbat.
#18 Én mást tapasztaltam. Aki a windows-t se nagyon tudja kezelni, annak teljesen mindegy, hogy melyikben nem találja a funkciókat. Egy windows 7-ről 8-ra történő váltás pont olyan radikális lehet, mintha linuxra váltana.
Persze függ az ablakkezelőtől is de van pár felület, ami jobban hasonlít a megszokott "xp"-re, mint egy win8.
@11:34:
Hm, kötekedtem volna? Nem állt szándékomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!