Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen operációs rendszert...

Milyen operációs rendszert telepítsek fel rá?

Figyelt kérdés
Van egy irodai számítógépünk, de tele van szeméttel. Vannak olyan fájlok is, amik 89 óta vannak rajta. Tehát sosem volt takarítva. Mondták, hogy takarítsam le, de újra akarom tenni a rendszert, mert lehetetlenség ilyen töredezett fájlok mellett bármit is tenni. Windows 7-et vagy xp-t tegyek fel? Asztali számítógép és 225mb ram. Az a lényeg, hogy gyors és biztonságos legyen.

2014. okt. 2. 03:29
1 2
 11/20 tabaki ***** válasza:

Már csak azt felejtetted ki a kérdésből, hogy a hamarosan megjelenő GTA 5-öt akarod majd játszani rajta... Windows 7 vagy xp? Az egész annyira képtelen ötlet, hogy csak ugratásról lehet szó. Mentsd el azt a negyed CD-nyi anyagot, ami az évtizedek során felhalmozódott rajta, és csöndben temesd el a gépet, de lehet, hogy a falumúzeum is örömmel fogadná. A tíz évig egyfolytában égő Tungsram izzóhoz hasonló jelentőségű kis színest is lehetne írni róla, így első blikkre ez a legnagyobb haszon, amit remélhetsz tőle.

Amúgy mekkora a merevlemez, milyen oprendszer van rajta, milyen programokkal, milyen videókártya, lemezíró, nyomtató meg egyéb perifériák csatlakoznak hozzá? Honnan reméled beszerezni a drivereket? "Újra akarom tenni a rendszert, mert lehetetlenség ilyen töredezett fájlok mellett bármit is tenni." Ne is haragudj, de egy 25 éves gépnél annyira valószínűtlen, hogy a semmi gonddal nem járó töredezettségmentesítés jelentse az egyetlen problémádat, hogy olyan, mintha el sem tudnál képzelni egy ilyen régi rendszert. És a hajdani, tízezerszer lassúbb proci mellett még gyors is legyen...

Vannak ősgépekre szánt linuxok, talán valamelyik még képes életben tartani egy ilyen kövületet, de nagy kérdés, hogy azután mire használnád.

2014. okt. 2. 09:09
 12/20 anonim ***** válasza:
Rakd fel rá a dos 6.22 őt, telepakolod jobbnál jobb régi retro 95;98as gémmel mint a duke, blood, shadow warrior, heroes, Blackthorne, mortal1-3 stb. És máris van egy nosztalgia géped :D ellenben nem éri meg azt az időpocséklást ha xpt vagy linuxot akarnál rá,inkább szerezz egy kis pénzt és vegyél egy értelmes gépet használtan min 2-4 gb rammal.
2014. okt. 2. 09:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Windows ME vagy 98SE:)
2014. okt. 2. 12:17
 14/20 P.O.C. ***** válasza:

#10: Pedig bezony megfogja a sima Ubuntu a gépeket.

Én még a nyáron raktam fel a következő gépre: AMD Athon64 X2 2,5 Ghz, 1 GB DDRII 800, Nvidia 7300GS 256 MB, 80 GB SATA HDD.

Hát nem igazán voltam megelégedve a teljesítményével. Még a Windows 7 32-bit SP1 is gyorsabban futott rajta sokkal, ami ez előtt rajta volt.

2014. okt. 2. 14:43
 15/20 tabaki ***** válasza:

"Windows ME vagy 98SE:)"

Mire a szmájli? Hogy ezzel a mosolyogni való túlzással tódítod az eddigi ötleteket, múlod alul a használhatatlanságban az említetteket? Hát figyu, ha komolyan vesszük a nyolcvankilences dátumot: Nemcsak a folyó évtől vagyunk negyedszázadnyira, de 6 évre vagyunk még a nagy változást hozó Windows 95-től, 9-re a 98-astól, és 11-re a milleniumtól, amely az ME nevét adta. Lehet, hogy ezek már mind túl modernek hozzá. Egy 89-ben naprakész gép esetén még az sem kötelező, hogy egyáltalán bármiféle 32 bites rendszer elinduljon rajta.

2014. okt. 2. 16:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 2. 20:31
 17/20 anonim ***** válasza:
#15: Nem gondolnam teljesen hasznalhatatlannak a valaszom, mert a kerdesben nem volt megadva eleg konkretum. En a ramot vettem alapul, ami alapjan a gepet inkabb az ezredfordulo kornyekere lehet beloni, amikor pedig a Windows 98 es a ME is aktualis es elterjedt oprendszerek voltak. Miert kell ezert egybol kotekedni?
2014. okt. 3. 11:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Pláne egy windowshoz szokott ember aki meglátja a linuxot azt csak nézeget h mi is van meg merre miért az mi ott, azt a internat megyen e rajta ? :O

Mind1 a gyors és biztonságos dolog is elhasalt, ez akkor lesz az amikor odaadod valakinek, hogy nosztalgiázzon vele vagy akár szétszedje összerakja. Hardveraprón mondhatni bagóér kapsz használtba ennél 10x jobbat.

2014. okt. 3. 19:38
 19/20 anonim ***** válasza:

#18 Én mást tapasztaltam. Aki a windows-t se nagyon tudja kezelni, annak teljesen mindegy, hogy melyikben nem találja a funkciókat. Egy windows 7-ről 8-ra történő váltás pont olyan radikális lehet, mintha linuxra váltana.

Persze függ az ablakkezelőtől is de van pár felület, ami jobban hasonlít a megszokott "xp"-re, mint egy win8.

2014. okt. 3. 20:23
 20/20 tabaki ***** válasza:

@11:34:

Hm, kötekedtem volna? Nem állt szándékomban.

2014. okt. 3. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!