Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » S. O. S mi baja lehet a gépemnek?

S. O. S mi baja lehet a gépemnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok win7 volt a gépemen eddig jól működött.

Ma egy gyenge gépet akartam feltelepíteni kivettem belőle a mrevlemezt és átrakam az enyémbe mert annak a bios-ában nem tudtam beállítani hogy pendrive-ről bootoljon.

Linuxot akartam a gépre rakni ubuntut ez sem sikerül kivettem az én gépemből a másik merelemezt és beraktam vissza az enyémet de azóta nem jön be a gép megy de a monitor semmit nem mutat még az indítási képernyőt sem egyáltalán semmit sem még a biosba se tudok így belépni légyszives valaki segítssen ha tud nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!

2015. márc. 20. 23:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
a bios chip az alaplapon van nem a hdd-ben tehát teljesen logikátlan volt amit csinálni akartál.. először nézd meg hogy minden kábel csatlakozik-e a ramok rendesek a helyükön vannak stb.. ha nem segít próbálj meg egy bios resetet ( [link]
2015. márc. 21. 00:04
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem igazán szabad másik gépről telepíteni, mert nagyon összekeverheti a dolgokat egy teljesen más hardverrel.

A BIOS-nak ettől független be kéne töltenie, hiszen azt mindig az alaplapról tölti be. Lehet hogy valamit rosszul dugtál vissza, vagy a lappal történt valami.

2015. márc. 21. 00:04
 3/15 A kérdező kommentje:
A monitornak semmi baja
2015. márc. 21. 00:06
 4/15 A kérdező kommentje:
kábeleket már átnéztem már csináltamilyet csak akkor win7-t telepítette másik merevlemezre nem ubuntut
2015. márc. 21. 00:08
 5/15 A kérdező kommentje:
és akkor semmi ilyen probléma nem volt
2015. márc. 21. 00:08
 6/15 anonim válasza:
Akkor inkább ne tedd mégjobban tönkre irány hétfőn a szerelő
2015. márc. 21. 00:23
 7/15 anonim ***** válasza:
kókányolsz össze vissza utána meg sírsz hogy nem jó a géped. Miért nem lehetett a régebbi gépbe írni egy telepítő lemezt? Egyébként valamit biztos hogy kimozdítottál amikor cserélgetted a vinyókat. Ha van alaplapi hangszóród akkor már régen tudnod kéne mi lehet a gond. Meg egyáltalán a monitor rá van kötve a gépre? Régi gép? Nem kinlódik a videókártya foglalatod? A ramfoglalatok is jók nem mozdultak ki a ramok. procihűtőt nem kellett levenned a prociról ahoz hogy kivedd a vinyót? ha le kellett venned nem mozdult ki a procid? nézz át mindent. Látatlanba többet segíteni nem igazán lehet, mivel nem tudjuk pontosan hova nyúltál a gépben mi mozdulhatott ki és mi nem érintkezik.
2015. márc. 21. 00:24
 8/15 anonim ***** válasza:
vidd nyugodtan szerelőhöz csak el ne mondd nekik hogy a te gépeden akartál egy másik gépnek rendszert telepíteni, mert kiröhögnek, hogy hogy lehetsz ekkora hülye. Ha nem értesz hozzá inkább hozzá se nyúlj.
2015. márc. 21. 00:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok köszi hogy próbáltok segíteni nem vagyok valami gép zseni de nem gondoltam volna hogy ilyen elő fordulhat a merevlemezt ki lehet úgy venni hogy ne kelljen semmihez sem nyúlni és minden jólvan a helyén de sajnos semmit nem mutat és alaplapi hangszóróm sincs viszont amit az első válaszoló írt a 3. lehetőséget valaki leírná hogy pontosan mit csináljak magyarul ha nem nagy gond: Method 3 of 3: Removing the CMOS Battery
2015. márc. 21. 01:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Kivettem ezt a kis elemet vissza raktamés jó :D köszönöm az első válaszólónak
2015. márc. 21. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!