Az Ubuntu linux melyik Debian változatra épül?
Mennyire stabil és működőképes az Ubuntu asztali gépen? A tárolói jók, azért kérdezem.
Vagy: melyik linux használja még az Ubuntu tárolóit (a Mint-en kívül)?
A Xubuntu, Lubuntu, Kubuntu, Zorin. A distrowatchon megnézheted az Ubuntu családot:
4-5-ös válaszoló:
Lehet a Debiant Gnome2 vagy Mate asztallal használni és úgy, hogy beadja az Ubuntu - Linux Mint tárolóit? Hozzá lehet adni a Debianhoz az Ubuntu tárolóit?
Lehet, a jessie-ben alapból benne van a mate és a cinnamon (nem biztos, hogy jól írom)
A mintes repókat nincs értelme beletenni, ami minten van, az debianon is, a fizetős cuccokat (játékok) steamben találod meg.
De am mik azok a progik, ami miatt kellenek a mintes repok?
(Egyszer találtam valamit arról, hogy lehet ubis repokat is debianhoz adni, de ki még nem próbáltam, szóval nem tudom biztosra.)
Köszönöm a választ.
Tényleg benne vannak a programok, csak a tárolók beállításánál ki kell venni a CD mellől a pipát. :)
A Debian kezelése kissé nehézkesnek tűnik nekem, Ubiékkal (Mint stb.) viszont mindig szívok, pedig a Mint akár jó is lehetne. (de nálam valamiért sosem az)
...
PclinuxOS-t megszoktam, de azon egyszerűen nem tudom megnézni a hardverhőfokokat. :) Csak a 2 acpi vagy apitz értéket mutatja (27 és 30 C-fok). Viszont mindig stabilan működik. :)
Manjaroval szemezek még, abból talán lesz valami.
...
Létezik az, hogy az LXDE-, XFCE ablakkezelőkben nincs egy jóminőségű fájlkeresés? Nekem erre alapvetően szükségem van - a Mate Caja-jában már elég jó kereső van. Nagyon sokat keresek rá könyvtárakra.
...
A keresőkről: a Dropboxnak van még csodálatos webes keresője, az előtt le a kalappal (és kb. az egész Dropbox előtt). Nemrég még az ingyenes Copy-t használtam, de mintha az nem szinkronizált volna mindent.
...
Az Xsensors programot szerettem volna használni a hardverhőmérsékletek kijelzésére, de nincs benne a Pclinuxos tárolójában.
Nem csak a pipát kell ki venni, ha zárt programokat is akarsz akkor a sources .list-be be kell írni a main után, hogy:
contrib non-free (tehát kb így néz ki: deb (repó) jessie main contrib non-free (ha jessie-t használsz))
így listázza pl az adobe flasht, lehet ez nehéznek tűnik, de nem az:
sudo nano /etc/apt/sources.list
(Beírod, és kitörlöd a cd-t)
sudo apt-get update
Szerintem a stable-el (wheezy) próbálkozz, ha problémád van az ubuntuval, és minttel. (én is stable-t használok)
Ha mate-hoz ragaszkodsz, wheezyben az is van, de csak külön repóban, ha kéred megírom.
debianon alapértelmezett kereső a google, böngésző meg a ff (amit iceweaselnek neveznek, de 1 az1ben ugyan az)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!