Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet orvosolni a kék...

Hogyan lehet orvosolni a kék halált laptopon?

Figyelt kérdés

A laptopon win 8.1- es van és be sem enged.

Van xp-s telepítő cd-m ha azt beteszem az olvvasó elindítja?

Ha igen akkor letakarítanám az összes meghajtót és felnyomnám az xp-t. Úgyis lassította a gépet a win 8.1.

A kérdésem így orvosolható- e a kék halál ha mindent letörlök a meghajtóról elő jön-e megint és a laptop működik-e xp alatt vagy vista kellene???

2015. febr. 10. 08:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem MTRA hanem MODE
2015. febr. 10. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:

Inkább vidd vissza garanciába (ha van). Én is hardverhibára tippelek. XP-t, vistát felejtsd el. Eleve nem is értem. Alternatívaként előbb jut eszedbe egy elavult xp vagy egy gyárilag szar vista, mint mondjuk egy win7? Na mindegy..

Hagyd a win8-at (ha azzal adták akkor hidd el, hardveresen elbírja, max kicsit lassú. de az egy laptop, ne várj csodát). Esetleg ha túl lassú és nem kifejezetten játékra használod akkor térj át linuxra, az gyorsabb lesz.

Ettől függetlenül ez akkor is hardverhiba. Amúgy a win8 telepítő valószínűleg rajta van a gépen. Ha jól tudom ahhoz nem kell már lemez, hogy újratelepítsd.

2015. febr. 10. 08:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Most látom amit írtál. Hát így lehet szoftveres is, ez látatlanban elég nehéz így.

Két víruskereső van a gépeden? MINEK?

2015. febr. 10. 08:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Én is hardverre gyanakszom csak azt nem tudtam hogy garanciálisan kijavítják-e.

Vissza viszem a mediába és köszönöm a válaszokat :)

2015. febr. 10. 08:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Ja a mkaffét már le akartam törölni de nem érkeztem mert beütött a krakk
2015. febr. 10. 08:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Hogy érthetőbb legyen az elején a mcaffé próbaverziója volt 1 hónapig, majd a comodo lett , de mikor elment a hang helyreállítást kellett csinálnom ami után újra rákerült a mkaffé na ezt már nem érkeztem törölniímert jött a kék halál így van rajta 2 vírusírtó.

Mikor először volt kék halál már csak a comodó volt és nem volt hang a gépen

2015. febr. 10. 08:55
 17/18 anonim ***** válasza:

"Ntfs.sys"

Lemezelérési hiba lesz. Ha szerencséd van, akkor csak a fájlrendszer. Futtass chkdsk-et!

Nyiss egy admin parancssort, és minden egyes meghajtódhoz (ami nem Cd meghajtó, hanem vinyón van) írd be, hogy "chkdsk x: /f /r", majd enter. Az x helyére az aktuális meghajtóbetűjelet írd.

2015. febr. 10. 09:15
 18/18 anonim ***** válasza:

+1

Nem jelent még meg az a poszt mikor én írtam. Újragondolva az új információkat figyelembe véve jó ötletnek tűnik a chkdsk! Mivel a kékhalál a visszaállítás után jelentkezett szerintem a chkdsk után egy újratelepítéssel kéne próbálkozni. Így a leírtak alapján (eltűnő hang, kékhalál, próbaverziós víruskereső ami félig fennmaradt, stb...) eléggé haldoklik az a rendszer tehát egyáltalán nem biztos a hardverhiba.

2015. febr. 10. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!